26 Οκτ 2026

Η Ν.Δ. καλεί τους «Μουμτζήδες» της στα… όπλα!

 


Την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία καταρρέει σε όλη την Ελλάδα, αποτυγχάνοντας να ικανοποιήσει τόσο τη φιλελεύθερη πτέρυγά της όσο, όμως, και τον πυρήνα της λαϊκής Δεξιάς, που βλέπει το Μαξίμου να έχει πάρει «διαζύγιο» από την πραγματικότητα, την ίδια ώρα που οι εθνικές ήττες είναι.. απανωτές και φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή Μητσοτάκη, στο Μαξίμου δεν σταματούν και συνεχίζουν να παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου.

Κι αν τα πράγματα είναι δύσκολα σε όλη την Ελλάδα, από τη Λάρισα και πάνω η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Σε όλη τη βόρεια Ελλάδα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται ακόμα και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 25%. Ομως, οι «αχαμπάροι» του Μαξίμου δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται και προκαλούν την κοινή γνώμη, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τη βάση του κόμματος.

Ενδεικτική της εικόνας διάλυσης είναι το γεγονός πως ενώ ο κόσμος «καίγεται», εκείνοι διοργανώνουν εκδήλωση με τον Σάκη Μουμτζή για την εξωτερική πολιτική. Κοινώς, αποφάσισαν να φέρουν ακόμα έναν μουσαφίρη να γίνει νοικοκύρης σε ένα σπίτι που ούτε τον θέλει ούτε τον χρειάζεται, όμως εκείνοι επιμένουν να τον φέρνουν ως «asset». 

Στις 29 Οκτωβρίου, λοιπόν, κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την «Ελλάδα στην Ευρώπη του μέλλοντος» θα συντονίσει ο Σάκης Μουμτζής, ενώ στο πάνελ θα βρεθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας, ο διεθνολόγος Ιωάννης Παπαφλωράτος και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Με άλλα λόγια, τέσσερις ημέρες μετά το Πολεμικό Μουσείο και την κοινή παρουσία των Καραμανλή, Σαμαρά και Μεΐμαράκη και στη σκιά του διπλωματικού βατερλό, η Νέα Δημοκρατία θα απαντήσει με εκδήλωση που συντονίζει ο… Σάκης Μουμτζής.

 Και σε ακριβώς αυτό το σημείο είναι που τίθεται ένα ρητορικό ερώτημα για την ηγεσία της σημερινής -και μεταλλαγμένης- Νέας Δημοκρατίας, για την εκλογική κατάρρευση θα ευθύνεται ο Σαμαράς ή η επιμονή στο λάθος; Αλλά πλέον, αφού έχουμε την πλήρη εικόνα, είναι εμφανές πως δεν μιλάμε ούτε για λάθος ούτε για ατυχή στιγμή. Αντίθετα, μιλάμε για την επιμονή στο εθνικό έγκλημα τόσο του σήμερα όσο και του… μέλλοντος.