22 Σεπ 2014

ΔΙΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών - Τεράστιες οι ευθύνες του Α.Σαμαρά

Κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ και «κεφάλι» του ΣΥΡΙΖΑ με τουλάχιστον 4 μονάδες διαφορά δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις και μάλιστα χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων. Σε μία τέτοια ...
περίπτωση η «ψαλίδα» ανοίγει αρκετά και φθάνει, όπως εκτιμούν οι δημοσκόποι, στις 8 και πλέον μονάδες.
Όπως έχει επισημάνει και το defencenet.gr η ΝΔ έχει πάρει οριστικά την «κάτω βόλτα» και στην πορεία προς τις εκλογές, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα γίνουν τον Μάρτιο-Απρίλιο, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αυξάνει ακόμη περισσότερο.
Είναι ενδεικτικό πώς στις Ευρωεκλογές οι δημοσκοπήσείς έδειχναν μία διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ της τάξεως του 0,5% ή 1%, ορισμένες μάλιστα έφεραν και τη ΝΔ να προηγείται οριακά, και τελικώς το αποτέλεσμα ήταν περίπου 4% υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σήμερα, η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο 4%. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 26% έναντι 22,2% της ΝΔ (ALCO) και τη 23,9% έναντι 19,9% αντίστοιχα στην μέτρηση της MRB.
Πρόκειται για ένα επίτευγμα του Αντώνη Σαμαρά. Κατάφερε να ρίξει τη ΝΔ στο 20-21% διώχνοντας από το κόμμα τον σκληρό πυρήνα της δεξιάς και στέλνοντας τον στην Χρυσή Αυγή. Κατάφερε να διασπάσει τη δεξιά και να βάλει σε τροχιά εξουσίας την αριστερά.
Και πώς να μην συμβεί αυτό, όταν στην κατρακύλα πάνω, ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του αποφασίζουν να ψηφίσουν ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «τέρας», βάζοντας απέναντι τους και την Εκκλησία, και να αποτελειώσουν τους Έλληνες φορολογικά με τον ΕΝΦΙΑ.
Οι φόροι που βάζει πλέον οι κυβέρνηση δεν έχουν απολύτως κανέναν δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Το μόνο αποτέλεσμα και προφανώς αυτός είναι ο στόχος, είναι η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων.
Η ανάπτυξη έχει πάει προ πολλού περίπατο, αφού όπως όλα δείχνουν και το 2014 θα συνεχιστεί η ύφεση, όταν μας έλεγαν πώς από το 2011 ή το 2012 θα έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας και ανάπτυξη.
Η κατάσταση λοιπόν για την κυβέρνηση είναι μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αναστραφεί το κλίμα. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο περνάει ο καιρός θα χειροτερεύει και ο κρότος της πτώσης θα μεγαλώνει…
αποσπασμα απο το  http://www.defencenet.gr/