23 Μαΐ 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ η ΔΕΗ πάνω από 2,7 δις ευρώ οι οφειλές των καταναλωτών!

 Eνα υπέροχο “Κίνημα Δεν Πληρώνω την ΔΕΗ” συνεπαίρνει την Ελλάδα απ΄άκρον εις άκρον.
Ο αμαρτωλός Οργανισμός του Δημοσίου με τους φαύλους συνδικαλιστές που ...
απολάμβανουν πολυτελή προνόμια και άμα λάχει κατεβάζουν τους διακόπτες γονατίζει από τις οφειλές των καταναλωτών:
2,7 δις ευρώ χρωστάνε οι Ελληνες σε λογαριασμούς της ΔΕΗ όπως αποκαλύπτει ο Χάρης Φλουδόπουλος στο Capital.gr
Eίναι ένα μαγικό νούμερο που μπορεί να γονατίσει τον φαύλο Οργανισμό του Δημοσίου ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να πληρώσουν οι πολίτες και το χυδαίο χαράτσι.
Οι Ελληνες πολίτες λοιπόν ενωμένοι σαν μια γροθιά στο Κίνημα Δεν Πληρώνω την ΔΕΗ.
Εναν φαύλο Οργανισμό που συνεχίζει να εκμαυλίζει τα ΜΜΕ σκορπώντας εκατομμύρια ευρώ σε διαφημίσεις-ότι εξακολουθεί να κάνει και η ΕΥΔΑΠ, όπως κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής.
Με βάση λοιπόν τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, στα τέλη του 2015 οι ανεξόφλητες οφειλές ήταν 2,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες “τα ανεξόφλητα”στα τέλη Μαρτίου είχαν σκαρφαλώσει στα 2,5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Απρίλιο και το Μάιο, δηλαδή τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου προγράμματος διακανονισμών, είχαμε νέα κλιμάκωση των ανεξόφλητων οφειλών κατά 200 εκατ. ευρώ (8% σε λιγότερο από δύο μήνες).
“Δυστυχώς με τις επιλογές της κυβέρνησης και της διοίκησης οι ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2,7 δισ. ευρώ”, ανέφερε μιλώντας στη βουλή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι με δεδομένη την εικόνα των μεγεθών της εταιρείας αλλά και με τις προωθούμενες αλλαγές (απόσχιση ΑΔΜΗΕ, δημοπρασίες ΝΟΜΕ σε χαμηλές τιμές κάτω από το πλήρες κόστος) “σε λίγο θα παρακαλάμε η ΔΕΗ να είχε πουληθεί”.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2015 είχε χαρακτηρίσει το πρόβλημα των ανεξόφλητων οφειλών ως στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σημαντική αύξηση στις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις πελατών Χαμηλής και Μέσης Τάσης (κατά € 472 εκατ. στα € 781 εκατ. το 2015 έναντι € 309 εκατ. το 2014) ήταν εκείνη που οδήγησε τα αποτελέσματα της εταιρείας να είναι ζημιογόνα για την περυσινή χρήση.
Είναι πράγματι απόλαυση να βγαίνουν τέτοιες ειδήσεις από τους φαύλους Οργανισμούς του Δημοσίου. Είναι καλή είδηση να καταρρέει από μόνο του ένα από τα πλέον ισχυρά στηρίγματα του φαύλου πελατειακού κράτους. Επιτέλους μια αχτίδα φωτός ότι ένα πρωί δεν θάχει να πληρώσει τους κηφήνες του Δημοσίου και το Κράτος της Κολομβίας-Βενεζουέλας των Βαλκανίων θα καταρρεύσει ολοσχερώς…
http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-906/