23 Μαΐ 2016

Αλληλοσφάχτηκαν οι τζιχαντιστές στη Ράκα – 70 νεκροί

Εμφύλια μάχη ξέσπασε μεταξύ των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτοςστη Ράκα της Συρίας το Σάββατο 21 Μαΐου. Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αλληλοσκοτωθούν μεταξύ τους δεκάδες τζιχαντιστές.

Η Ράκα είναι η ντε φάκτο «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και επίκειται ευρεία επίθεση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για την απελευθέρωσή της.
Η αναμενόμενη επίθεση των SDF στη Ράκα, στις οποίες κεντρική δύναμη είναι ο σοσιαλιστικός κουρδικός στρατός YPG/YPJ, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό μεταξύ των τρομοκρατών που διαισθάνονται το «όνειρο» για ένα επίγειο χαλιφάτο να πλησιάζει στο τέλος του.
Από τη μεταξύ τους μάχη το Σάββατο, η οποία πρέπει να ήταν πρωτοφανούς αγριότητας, αναφέρεται ότι αλληλοσκοτώθηκαν περίπου 70 μέλη της οργάνωσης.
Πηγές μέσα από τη Ράκα αποκάλυψαν ότι οι μάχες ξέσπασαν μεταξύ δύο ομάδων του ISIS, μεταξύ των ανδρών του οπλαρχηγού Αμπουμπακίρ Αλ Μπαγκντάντι και του Κασίμι. Ο Αμπουμπακίρ είναι ο πρωτοκαπετάνιος των τρομοκρατών στη Ράκα, ο Κασίμι είναι ανερχόμενος.
Εκτός όμως από την αλληλοσφαγή τους, μια ακόμα πληροφορία φανερώνει ότι οι τζιχαντιστές βρίσκονται σε κλιμακούμενη απελπισία, αφού αναφέρεται ότι φυγαδεύουν τις οικογένειές τους από την πόλη, εξαιτίας της πολιορκίας που πλησιάζει.