23 Μαΐ 2016

Κωλοτούμπα Μητσοτάκη που υιοθέτησε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ


“ Η μεγάλη κυβίστηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ”
Άλλη μία ανατροπή στην πολιτική της ΝΔ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το
πολυνομοσχέδιο. Αυτή τη φορά έφυγε από την θέση για τα υψηλά πλεονάσματα και υιοθέτησε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για χαμηλότερα πλεονάσματα της τάξης του 2%. Βέβαια την κυβίστηση... την έκανε μέσα από μία οξύτατη ομιλία γεμάτη με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα.


Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία «νέα συμφωνία αλήθειας με τους εταίρους μας» με στόχο να συμφωνηθεί ανάπτυξη 4% και πλεόνασμα 2%. «Αυτό προϋποθέτει ότι είναι αδύνατον να διατηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, που μπορούν να διατηρηθούν μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα. Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να αναθεωρηθεί στο 2%. Οι συνθήκες το επιτρέπουν», είπε και έθεσε ως στόχο της ΝΔ: ανάπτυξη 4%, αύξηση θέσεων εργασίας κατά 120.000 κάθε χρόνο και αύξηση του ΑΕΠ στα 213 δις.



Ο πρόεδρος της ΝΔ έσπευσε να καλύψει το θέμα Σταμάτη (με την δήλωση Σταμάτη ότι θα γίνει πρωθυπουργός την άνοιξη του 2017) επιμένοντας στις εκλογέςς: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο. Γι' αυτό το αίτημά μας για πρόωρες εκλογές παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ», είπε.



Παράλληλα έκανε λόγο για συγκρότηση «μεταρρυθμιστικού μετώπου», λέγοντας ότι: «με το εμείς δεν αναφέρομαι μόνο στη ΝΔ, διότι το μεταρρυθμιστικό μέτωπο είναι πλειοψηφία στη χώρα». «Δεν έχει σημασία σε ποιο κόμμα δραστηριοποιήθηκε κάποιος, γιατί όλοι οι μεταρρυθμιστές είναι από την ίδια πλευρά του λόφου», ανέφερε. «Ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει ήδη αλλάξει» εκτίμησε υποστηρίζοντας ότι «το εκκρεμές της ιστορίας έφυγε από το ακραίο σημείο του λαϊκισμού».



Στο πλαίσιο των προσωπικών επιθέσεων και των πολιτικών υπαινιγμών ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη Βενεζουέλα. «Ακούω μία θεωρία ότι σκοπεύετε να μετατραπείτε σε ένα όψιμο σοσιαλδημοκράτη. Να το ξεκαθαρίσουμε: αυτές οι πολιτικές που εισηγείστε δεν παραπέμπουν στην Σουηδία. Στη Βενεζουέλα παραπέμπουν», είπε και πρόσθεσε: «η Βενεζουέλα έχει καταστραφεί από τον φίλο σας Νικολάς, έχει καταρρεύσει, οι πολίτες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Ακόμα θαυμάζετε το μοντέλο αυτό; Πως εξηγείται η σπουδή σας να καλύψετε τον παρεκτρεπόμενο πρέσβη; Εκτός αν οι δεσμοί σας με την Βενεζουέλα είναι ακόμα βαθύτεροι και στενότεροι από μία πολιτική ταύτιση».



Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «θίασο» και «ετερόκλητη συμμαχία» την κυβέρνηση και για τον πρωθυπουργό είπε: «είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός της χώρας», «είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά, επένδυσε σε ψέματα και όταν έσπασε τα μούτρα του φέσωσε την χώρα με 86 δις ευρώ», «εκτός από αυταπάτη υπήρχε κυρίως πολιτική απάτη, πολυετής, συνειδητή, κυνική και αδίστακτη. Αυτό το ιστορικό στίγμα θα το κουβαλάτε για πάντα», «αντί να παλεύετε με την συνείδησή σας και σήμερα επενδύετε με την επιθετικότητα και συνεχίζετε με την ακραία δημαγωγία», «ρίχνετε περισσότερο νερό στο μύλο του πολιτικού κυνισμού, που καταλήγει πάντα σε διαφθορά και διαπλοκή».



«Σήμερα ήρθε για όλους τους ‘Έλληνες η ώρα του λογαριασμού. Τα ψέματα, η ασχετοσύνη, οι αυταπάτες, η υποκρισία έχουν κόστος για όλους. Η οικονομία θα χάσει συνολικά 21 δις ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «η καθήλωση στην ύφεση οδηγεί στον φαύλο κύκλο των επιπλέον μέτρων που λειτουργούν υφεσιακά για να χάσουμε τους στόχους και να πάρουμε και άλλα μέτρα».



Για τα δημοσιονομικά μέτρα είπε ότι «αποτυπώνουν όχι μόνο την ιδεοληψία σας, αλλά και την άγνοιά σας για το πώς δουλεύει η οικονομία» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχετε το θράσος να έρχεστε και να βαφτίζετε συλλήβδην όλους τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ φοροφυγάδες. Και δεν το ανακαλείτε καν».



Με την κυβερνητική πολιτική, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, «η εργασία τιμωρείται και φυσικά η ιδιοκτησία διώκεται. Ο σκοπός σας είναι η πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης και η νοσηρή ικανοποίηση της πιο αδύναμης τάξης».



Αναφέρθηκε μάλιστα στα ειδικά μισθολόγια και το «πάγωμα» των ωριμάνσεων λέγοντας πως «είχατε το θράσος να καταθέσετε νομοτεχνική διόρθωση που είναι νομοτεχνικού χαρακτήρα», η οποία λέει ότι θα εφαρμοστεί το «πάγωμα» εκτός αν βρεθούν ισοδύναμα. «Ποιον κοροϊδεύετε; Τι άλλο θα χρειαστεί ο Π. Καμμένος για να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Εδώ νομοθετείτε την αυταπάτη. Ντροπή σας. Κοροϊδεύετε τους ένστολους. Στα μούτρα τους κοροϊδεύετε», τόνισε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.



Με αφορμή το Ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίσθηκε ότι «καμία κυβέρνηση δεν βρέθηκε σε τόσο χαμηλό σημείο αξιοπιστίας». «Ο «κόφτης» είναι η ρήτρα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Έχουν καταλάβει ότι θα κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην εξουσία. Και σας δένουν πισθάγκωνα. Σας εξευτελίζουν με τον «κόφτη» και σας εξευτελίζουν στον υπερθετικό με το υπερταμείο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «σήμερα είναι μέρα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο». «Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ το ΤΑΙΠΕΔ, η δομή του και η λειτουργία του, αλλά οι δικές σας παλινωδίες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «είναι καλές ή δεν είναι καλές οι ιδιωτικοποιήσεις; Δεν το έχετε εξειδικεύσει ακόμη γι' αυτό σας ζητούν το υπερταμείο. Είναι ντροπή σας αυτό που συμβαίνει».



«Οι φιλελεύθερες πολιτικές απαιτούν και φιλελεύθερους πολιτικούς να τις υπηρετήσουν και όταν άνθρωποι υπηρετούν πολιτικές που δεν τις πιστεύουν είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα γίνουμε μάρτυρες μίας νέας ιλαροτραγωδίας», ανέφερε.