29 Ιουλ 2016

Παππάς κατά Στουρνάρα: Προσπαθεί να δικαιώσει τον Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση κατά του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, εξαπελυσε στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

"Ο κ.Στουρνάρας είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και η ΤτΕ έχει την αυτονομία της. Εχει υπάρξει όμως και υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά. Δε θα πρέπει να πολιτεύεται με προτεραιότητα να δικαιώσει την πολιτική του. Δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική που άσκησε. Αν ο υπουργός Οικονομικών κρίνεται με βάση το πόση απασχόληση δημιουργεί δεν ήταν πετυχημένος, διότι είχαμε μισό εκατομμύριο λιγότερες θέσεις εργασίας. Όποιος έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα πρέπει να τοποθετείται δημόσια και όχι μέσω διαρροών", είπε και πρόσθεσε... χαμογελώντας: "Η συνεργασία μας έχει περιθώρια βελτίωσης".

Αισιόδοξος για τα εργασιακά

Ιδιαίτερα στάθηκε στα εργασιακά, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι παρόλο που -όπως τόνισε- και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αναλάβει δεσμεύσεις, η συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και οι συμμαχίες σε επίπεδο Ευρώπης, θα οδηγήσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης κατά τη δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο.
Με τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και συμμαχίες που αναπτύσσονται σε επίπεδο Ευρωπης, θα έχουμε καλά αποτελέσματα
"Οι ομαδικές απολύσεις ήταν ένα από τα πράγματα που κληρονομήσαμε ως δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης το Γενάρη, όπως και το δικαίωμα των εργοδοτών σε ανταπεργία και οι νέες απολύσεις στο δημόσιο. Δε λέω ότι παραλάβαμε καμμένη γη, αλλά την υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης ο αντισυμβαλλόμενος στη διαπραγμάτευση τη θεωρεί κατακτημένο έδαφος", είπε, αλλά εκτίμησε ότι: "Με τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και συμμαχίες που αναπτύσσονται σε επίπεδο Ευρωπης, θα έχουμε καλά αποτελέσματα".
Ερωτηθείς σχετικά με τη συζήτηση για εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού νόμου, είπε: "Συνολικά νομίζω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε διότι και οι πλευρές της εργοδοσίας έχουν αντιληφθεί ότι η αποδιάρθρωση της αγοράς δε βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα".
http://www.thepressroom.gr/