23 Ιουλ 2016

Ο Γιάνης θέλει να γυρίσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά να μην... κουράζεται!...


Ο Γιάνης θέλει να γυρίσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά να μην... κουράζεται! - Κεντρική Εικόνα
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλει να επιστρέψει στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο ζητάει να είναι καθηγητής...
μερικής απασχόλησης και μόνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα!



Ο κ. Βαρουφάκης διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000 και πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, είχε πάρει επιστημονική άδεια. Η εκλογή του στη Βουλή και τα υπουργικά του καθήκοντα τον οδήγησαν σε αναστολή καθηκόντων, όπως και των συναδέλφων του στο ίδιο τμήμα, Γιάννη Στουρνάρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Τώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζητάει να επιστρέψει στη διδασκαλία part time και μόνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, δηλαδή θα έχει την τυπική υποχρέωση για τρεις διδακτικές ώρες την εβδομάδα, χωρίς διοικητικό έργο. Στο ίδιο καθεστώς βρίσκονται Λούκα Κατσέλη και Νίκος Θεοχαράκης (πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επί Βαρουφάκη και νυν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής).

Η αίτηση του κ. Βαρουφάκη έχει λάβει θετική γνώμη από τη γενική συνέλευση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, η απόφαση της οποίας, ωστόσο, είναι μόνο γνωμοδοτική. Το θέμα έχει περάσει στην Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (κοσμήτορας είναι ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης) με επίσης γνωμοδοτική αρμοδιότητα. Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

Ωστόσο, στο αίτημα του κ. Βαρουφάκη προβάλλονται και νομικές ενστάσεις. Ο νόμος προβλέπει ότι για τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης ενός πανεπιστημιακού από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, ο αιτών πρέπει να έχει έμμισθη θέση σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην αίτηση του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος επικαλείται τις θέσεις του ως επιτίμου καθηγητή στο King’s College, το Πανεπιστήμιο του Τορίνο και του Σίδνεϊ...

koolnews.gr