10 Δεκ 2016

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Άλλοι 330 μετανάστες έφτασαν το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Oργανωμένο σχέδιο εξέγερσης από την Τουρκία στα κέντρα φιλοξενίας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Mετά τους χθεσινούς 266 μετανάστες που η Τουρκία μας έστειλε στα νησιά του ανατολικου Αιγαίου νέες καραβιές με 330 μετανάστες έφτασαν σήμερα μέχρι τις 07:30 το πρωί βάσει της επίσημης καταμέτρησης και η μέρα προβλέπεται μακριά.
 
Την ίδια στιγμή πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουνότι βλεπουν οργανωμένο σχέδιο εξέγερσης μεταναστών στα νησιά από την τουρκική ΜΙΤ.
 
Χθες 266 μετανάστες έφτασαν στις ελληνικές ακτές σε Χίο και Λέσβο με την τουρκική Ακτοφυλακή να είναι εξαφανισμένη και ενώ υπάρχει η πληροφόρηση ότι οι Τούρκοι έχουν «ανοίξει» τους καταυλισμούς μεταναστών-προσφύγων στην βορειοδυτική Τουρκία.
 
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στις περιοχή τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, προκειμένου να συνδράμουν τις  δυνάμεις της FRONTEX, της ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και να είναι έετοιμοι για την περίπτωση που στην θέση της τουρκικής Ακτοφυλακής, εμφανιστεί το τουρκικό Ναυτικό...