17 Δεκ 2016

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ: ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ Μετά τους Κούρδους έρχεται η εξέγερση των Αλεβιτών στην Τουρκία; - «Δεν θα μας εξοντώσετε»

Η προσοχή των πάντων στρέφεται στους Κούρδους αλλά η ισλαμική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν αντιμετωπίζει και άλλα εσωτερικά προβλήματα καθώς εξεγείρεται και η μεγάλη θρησκευτική ομάδα των Αλεβιτών που επί της ουσίας είναι Σιίτες με χριστιανικές δοξασίες που πιστεύουν στο τρισυπόστατο Θεό.
 
Για πολλούς θωρούνται Κρυπτοχριστιανοί και είναι το περιβόητο 1/3 του Εθνμάρτυρα Πατροκοσμά που αναφέρει στις προρρήσεις του ότι: «Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά». 
 
Οι Αλεβίτες είναι 10 κατά άλλους 20 εκατομμύρια και αποτελούν μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον ισλαμιστή Σουνίτη Ρ.Τ.Ερντογάν. Όσό η Τουρκία ήταν κεμαλική-κοσμική οι Αλεβίτες ένιωθαν ενσωματομένοι στην τουρκική κοινωνία, τώρα όμως όλα αυτά έχουν αλλάξει.
 
Έτσι λοιπόν οι μεγάλες αλεβιτιές οργανώσεις η «Alevi Bektaşi Federasyonu»,η «Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı», η Pirsultan Abdal Kültür Derneği και η «Alevi Kültür Dernekleri», ανακοίνωσαν κοινό αγώνα κατά της καταπίεσης που υφίστανται οι Αλεβίτες της Τουρκίας από το ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν και ότι «δεν πρόκειται να μας εξοντώσουν».
 
Αφορμή στάθηκε η σύλληψη του Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı και του προέδρου της Zeynel Odabaş που οδηγήθηκαν σε κελιά. Οι οργανώσεις εξέδωσαν μαζί την παρακάτω ανακοίνωση:
 
«Όπως είναι γνωστό ο Γ.Γ. και ο πρόεδρος της Pirsultan Abdal Cemevi έχουν παρανόμως συλληφθεί.
 
Είμαστε εν γνώση της προσπάθειας να καμφθούν οι Αλεβίτες μέσω της σύλληψης του Zeynel Odabaş και δηλώνουμε ότι ποτέ δεν θα μας εκμηδενίσουν
 
Ζητούμε απ'ολες τις αλεβιτικές οργανώσεις και τους Αλεβίτες πιστούς να στηρίξουν ομόθρησκούς τους»
 
Να σημειωθεί ότι ο πόλεμος στην Συρία έχει παίξει μείζονα ρόλο στην αφύπνιση των Αλεβιτών καθώς η Άγκυρα επέλεξε το μέρος των ισλαμιστών Σουνιτών εναντίον των Αλαουϊτών οι οποίες στην ουσία είναι μια λίγο διαφορετική έκδοση των Αλεβιτών.
 
Διαδηλώνουν συχνά κατά της παροχής βοήθειας στους σουνίτες ισλαμιστές κάτι που έντεχνα όλα τα δυτικά ΜΜΕ απέκρυψαν.
 
Η αλεβιτική αίρεση είναι ένα σιιτικό παρακλάδι με χριστιανικές δοξασίες και αποτελεί "κόκκινο" πανί για την ισλαμική σουνιτική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν. Είναι φίλα προσκείμενοι στους Ορθόδοξους πληθυσμούς, κάτι που θα γίνει αμέσως κατανοητό στις επόμενες παραγράφους, ενώ θεωρούν αδέλφια τους τους Σύρους αλαουϊτες και τον πρόεδρο Μ.Άσαντ.
 
Κατά πολλούς οι Αλεβίτες είναι κρυπτοχριστιανοί, οι εν δυνάμει χριστιανοί. Σημειώνεται ότι η Αγία Γραφή αποτελεί μπεστ σέλερ στην Τουρκία. Στο διάστημα 2009-2012 πουλήθηκαν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα! Κάποιοι τα αγόρασαν και βέβαια ήταν Αλεβίτες στην συντριπτική πλειοψηφία τους.
 
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Συρίας Μ.Άσαντ τρέφει μεγάλο σεβασμό για την Ελληνορθοδοξία, πράγμα φυσιολογικό καθώς αντιλαμβάνεται την κοινή ρίζα και την προέλευση των Αλαουϊτών από τους Ελληνορθόδοξους.
 
Δεν είναι τυχαίο που Ελληνορθόδοξοι και Αλαουϊτες/Αλεβήτες, μαζί και με τους Σιίτες (που θεωρούνται αποπαίδι του Ισλάμ και διατηρούν φιλικές σχέσεις με την Ορθοδοξία) βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο εναντίον των Σουνιτών που υποστηρίζονται με πάθος από ΗΠΑ,Σ.Αραβία,Κατάρ, και την ισλαμική Τουρκία.
 
Ο δε Ρ.Τ.Ερντογάν τα προηγούμενα χρόνια απέταξε 800 στελέχη της ΤΗΚ επειδή ήταν Αλεβήτες δείχνοντας έτσι τον φόβο του για την κρυπτοχριστιανική αίρεση.
 
Από τα μέχρι τώρα δρώμενα και τις γενοκτονίες που επιβάλλουν οι ισλαμιστές του ISIL στην Συρία σε ελληνορθόδοξους και αλαουϊτικούς πληθυσμούς, καθίσταται σαφές ότι η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ του συστήματος Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος που κατευθύνουν τις σουνιτικές χώρες του Κατάρ και της Σ.Αραβίας δεν επιθυμούν την ύπαρξη εχθρικών προς τα συμφέροντά τους πληθυσμών που νιώθουν αγάπη και φιλία για την ορθόδοξη Μόσχα και επιδιώκουν τον εξανδραποδισμό τους με κάθε μέσον.
 
Βέβαια όλα αυτά αναμένεται να αλλάξουν άρδην από την στιγμή που θα αναλάβει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ. Όμως το «βαθύ» αμερικανικό κράτος δεν λέει ποτέ την τελευταία του κουβέντα.
 
Παρά τις πολλές προσπάθειες των Τούρκων Σουνιτών να αφομοιώσουν τους Αλεβίτες, δεν έχασαν τη συνοχή τους. Η καχυποψία και η προκατάληψη χωρίζει τους Αλεβίτες και τους Σουνίτες, οι οποίοι κατηγορούν τους Αλεβίτες ως ετερόδοξους, σχηματικούς, προδότες και ανήθικους.
 
Οι Σουνίτες στην Τουρκία, με ασπίδα τον στρατό, την αστυνομία και το σύνταγμα, κλείνουν τους τεκέδες των Αλεβιτών, τους κόβουν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, μπλοκάρουν τα αναπτυξιακά έργα στις περιοχές τους κ.ά. Τη μεγαλύτερη εξόντωση Αλεβιτών (40.000 νεκροί) την έκανε ο Σουλτάνος Σελίμ, το όνομα του οποίου έδωσε ο Ερντογάν πριν από 2 χρόνια στην τρίτη γέφυρα του Βοσπόρου.
 
Αυτό, σε συνδυασμό με τους νόμους για το αλκοόλ και την αντισύλληψη, ενόχλησε τους Αλεβίτες, επειδή θεωρούν ότι οι νόμοι αυτοί στρέφονται εναντίον τους.
 
Μετά την κατάληψη της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, εκατομμύρια Έλληνες χριστιανοί υποχρεώθηκαν να εξισλαμισθούν, όπως και μετέπειτα συνέβη στην Ελλάδα και στην Κύπρο (λινοπάμπακοι), οι οποίοι φαίνεται να επέλεξαν το δόγμα των Αλεβιτών, παρά των Σουνιτών. Τα βασικά χαρακτηριστικά της πρόσμειξης Αλεβιτών και χριστιανών, που είναι η βάση του δόγματος των Τούρκων Αλεβιτών, είναι:
 
1. Εργασία και δημιουργικότητα.
2. Ισότητα των φύλων.
3. Η μονογαμία.
4. Πιστεύουν σε μια δική τους εκδοχή της Αγίας Τριάδας: Αλλάχ ίσον Θεός, Μωάμεθ ίσον ύλη, και Αλί ίσον πνεύμα.
5. Έχουν δώδεκα ιμάμηδες που είναι πανομοιότυποι με τους δώδεκα αποστόλους της χριστιανικής θρησκείας. Στις τοιχογραφίες στους τεκέδες δεν διαφέρουν από τους δώδεκα αποστόλους στον Μυστικό Δείπνο.
6. Επιτρέπεται ο χορός και η διασκέδαση και έχουν ελευθερία στον έρωτα.
7. Είναι αυστηροί εναντίον της μοιχείας και του διαζυγίου.
8. Θεωρούν αμαρτία να κατηγορήσεις κάποιον στην απουσία του.
9. Εκτός από τον Αλί και τη σύζυγό του Φατιμά, αποδέχονται ως προφήτες τον Χριστό, τους Εβραίους προφήτες, όπως επίσης και τους Μικρασιάτες Αγίους των Χριστιανών, όπως τους Άγιο Γεώργιο, Άγιο Χαράλαμπο, Άγιο Μάμαντα και Προφήτη Ηλία.
10. Χρησιμοποιούν αγίασμα, έχουν κεριά και εκφράζουν ένα είδος βάπτισης.
11. Δεν κάνουν περιτομή.
12. Δεν ακολουθούν το ραμαζάνι και τους κανόνες του, γι’ αυτό και είναι σύνηθες φαινόμενο οι προστριβές με τους Σουνίτες κατά την περίοδο αυτή.
13. Στις γιορτές τους υπάρχουν έντονα αρχαιοελληνικά και διονυσιακά στοιχεία.
 
Μετά τη μάχη του Μαντζικέρτ το 1071, άρχισαν οι Τούρκοι να κατακλύζουν τη Μικρά Ασία. Οι Αλεβίτες εγκαταστάθηκαν στην κεντρική Μικρά Ασία, στην περιοχή της Καισάρειας, Καππαδοκίας και Ικονίου, που ήταν το προπύργιο του χριστιανισμού στη Μικρά Ασία. ιδρυτής του τάγματος της περιοχής ήταν ο Χατζή Μπεκτάς Βελή, που καταγόταν απευθείας από τον Αλί.
Δανείστηκαν αρκετά στοιχεία από τους Έλληνες και ονόμαζαν τους σοφούς «σούφι», από την ελληνική λέξη. Ενστερνίζονται τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, και τη Μικρά Ασία την αποκαλούν «Ρουμί», τόπος Ρωμιών δηλαδή.
 
Στην περιοχή αυτή έγινε η πρόσμειξη πολιτισμών και η σημερινή θρησκεία των Αλεβιτών είναι ένα κράμα αυτής της πρόσμειξης. Τα εκατομμύρια Ελλήνων Χριστιανών της Μικράς Ασίας, κάτω από την πίεση των Τούρκων υποχρεώθηκαν να εξισλαμισθούν και επέλεξαν τους Αλεβίτες.
 
Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι είναι κρυπτοχριστιανοί και διατηρούν χριστιανικά έθιμα, ανάβοντας καντήλια και αναρτώντας σταυρούς στα σπίτια τους. 
http://www.pronews.gr/-του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου