25 Δεκ 2016

Κι όμως κύριε Παπαδημητρίου η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις σημαίνει πολλά για τις επενδύσεις

Θα συμφωνήσουμε με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, πως η μείωση της φορολογίας από μόνη της δεν σημαίνει πολλά πράγματα για τις επενδύσεις.
Αλλά θα αντιτείνουμε πως σημαίνει πάρα πολλά εφόσον συνοδευτεί από πάταξη..
της γραφειοκρατίας και συνεπώς μείωση του κόστους της εφαρμογής διοικητικών διατάξεων του κράτους, που χρονοβόρες και πολύ κοστοβόρες είναι.
Σημαίνει επίσης πάρα πολλά αν η δημιουργία επιχειρήσεων απαιτεί ελάχιστο χρόνο και πολύ χαμηλό κόστος (ο τελευταίος νόμος για ορισμένες δραστηριότητες κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση).
Σημαίνει πολλά αν η δικαιοσύνη αποδίδεται γρήγορα και οι διαφορές δεν επιλύονται ύστερα από ...δεκαετίες.
Σημαίνει πολλά επίσης αν δεν υπάρχουν αιφνιδιασμοί και το συνολικό επενδυτικό πλαίσιο παραμένει σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σημαίνει πολλά αν δίνονται κίνητρα στις πραγματικές επενδύσεις που δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας και όχι στους ημέτερους.
Σημαίνει πολλά αν η χώρα έχει πολιτική σταθερότητα.
Σημαίνει πολλά αν υπουργοί με αποφάσεις τους δεν αιφνιδιάζουν δυσάρεστα εξαιτίας των κρατικίστικων εμμονών τους (βλέπε Δρίτσας και Σκουρλέτης).
Σημαίνει πολλά αν εσείς κύριε υπουργέ ως αρμόδιος στον τομέα των επενδύσεων και όλοι οι συναρμόδιοι, αντί να δημιουργήσετε επιτροπή φαστ τρακ, δημιουργήσετε κανόνες και πλαίσιο ταχείας προώθησης όλων των επενδύσεων.
Τέλος, σημαίνει πολλά αν ληφθούν υπόψη οι φορολογικοί συντελεστές των γειτονικών και άμεσα ανταγωνιστριών χωρών, διότι εμείς στα άλλα πεδία δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, ώστε να εξουδετερώνεται το φορολογικό μειονέκτημα
.
http://www.newsit.gr/