28.12.16

Συγκλονίζει ο άστεγος Θεόφιλος της Τερψιθέας Πειραιά: "Τους λυπάμαι, αλλά θα έπρεπε να ντρέπονται..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τη Νίκη Μάνη

Συγκλονίζει ο άστεγος Θεόφιλος  που αναγκάζεται να ζει έξω στο κρύο στην πλατεία Τερψιθέα, εξαιτίας της αδιαφορίας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ                                  
Ο Θεόφιλος είναι άστεγος εδώ και έξι μήνες και προσπάθησε να μπει σε κάποια δομή, αλλά μάταια και βρήκε καταφύγιο στην πλατεία Τερψιθέα στον Πειραιά.
"Εγώ που είμαι ένα σκουπίδι στο δρόμο τους, λυπάμαι όλους αυτούς εκεί που κάθονται στις καρέκλες..."  λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους αρμόδιους των κοινωνικών υπηρεσιών και της ΚΟΔΕΠ του Δήμου Πειραιά.
Οι τελευταίοι μπορεί να λένε ότι δεν υπάρχει κανείς άστεγος στην πόλη, αλλά μάλλον είτε δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είτε ζουν σ' άλλο... πλανήτη!
Δεν είναι τυχαίο πως τα τηλεοπτικά κανάλια κατεβαίνουν στο λιμάνι, όταν θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ για τους άστεγους καθώς μπορούν να τους βρουν πιο εύκολα στον Πειραιά. 
Αλήθεια, το Βazaar βιβλίου για τους άστεγους και άπορους δεν θα μπορούσε να βοηθήσει κάπως πιο πρακτικά αυτούς τους ανθρώπους στο πνεύμα των Άγιων Ημερών;

@  "Μεγάλη δουλειά η ανθρωπιά..." όπως λέει και ο Θεόφιλος... 


 http://www.reportaznet.gr/2016/12/blog-post_712.html#ixzz4U9KC3fjF