2.12.16

ΖΗΤΩ ο ΟΜΠΑΜΑ παιδια!!!ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ: «Για εξηγήσεις στον… Ερντογάν»

Steit ntipartment

Στον… Ερντογάν μας παραπέμπει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εξηγήσεις σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις από την Αγκυρα ότι τα Ιμια είναι Τουρκικά.
Σύμφωνα με...
το real.gr, διατήρησε την ουδετερότητα του στην επιθετική ρητορική που ασκεί τα τελευταία 24ωρα η Άγκυρα να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρκ Τόνερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τουρκικές δηλώσεις ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, παρέπεμψε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις και επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ πάγια υποστηρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.
Επίσης σημείωσε ότι οι δυο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, έχουν διπλωματικές οδούς μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα και κάλεσε και τις δυο χώρες να διατηρήσουν καλές σχέσεις, κάτι που είναι σημαντικό για την ασφάλεια της περιοχής. Απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν οι ΗΠΑ έχουν θέσει το θέμα στην τουρκική ηγεσία.