12 Δεκ 2016

DOTA 2 – BOSTON MAJOR: ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η AD FINEM!

Τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2016 γράφτηκε η πρώτη «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της ελληνικής σκηνής στα eSports. Η AD Finem ηττήθηκε με 3-1 από την OG και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Boston Major 2016, στη μεγαλύτερη στιγμή της χώρας μας στα ηλεκτρονικά αθλήματα.

Μια ομάδα που πίστεψαν ελάχιστοι, πήγε ως τη Βοστόνη και κοίταξε στα «μάτια» τα μεγαθήρια της Dota 2. Η εντυπωσιακή προσπάθεια των «λιονταριών» ανταμείφθηκε με το χειροκρότημα του κοινού, την 2η θέση και το έπαθλο των 500.000$.
Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο πρώτο game όμως δεν κατάφερε να συγκρατήσει την OG, που έκανε εύκολα το 0-1. Το δεύτερο παιχνίδι κύλησε τέλεια για την ομάδα του Fly, που έφτασε στο 2-0 μετά από 35 λεπτά. Οι παίκτες της OG έπαιζαν σχεδόν τέλεια, την ώρα που η AF έμοιαζε να έχει «αδειάσει» από την προσπάθεια των τελευταίων ημερών.
15355597_2176316629260750_1998997455997058019_n
Τα «λιοντάρια» δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη. Με μια συγκλονιστική προσπάθεια κατάφεραν να επικρατήσουν στο game 3 (κράτησε 80 λεπτά και είναι με διαφορά το καλύτερο της διοργάνωσης) και να μειώσουν σε 1-2. Το κοινό στο Wang Theater πανηγύριζε έξαλα!
Η υπερπροσπάθεια έφερε κούραση και αυτό φάνηκε στο 4ο παιχνίδι. Οι παίκτες της OG είχαν εικόνα ανάλογη με τα πρώτα δύο games και έκαναν το 3-1 που τους έδωσε το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο τους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Απίστευτο (το λέμε και το ξαναλέμε) το κατόρθωμα της ελληνικής ομάδας που καταφέρνει και κατακτά την 2η θέση σε Major. Τεράστια διάκριση για έναν οργανισμό με πολύ μέλλον. Πολλά συγχαρητήρια στην AD Finem που έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες φίλους των ηλεκτρονικών αθλημάτων!
Το roster που κατέκτησε τη 2η θέση στη Βοστόνη
Γιώργος «SsaSpartan» Γιαννακόπουλος 
Απόστολος «Maybe Next Time» Βέρρος 
Χάρης «SkyLark» Ζαφειρίου 
Δημήτρης «ThuG» Πλιβούρης 
Omar «Madara» Dabachach
 
Ο Δημήτρης (Phenomenal) είναι αθλητικός συντάκτης που έκανε στροφή στα eSports. Όταν δεν παριστάνει τον αρθρογράφο, caster, αναλυτή κτλ. παίζει κάποιο παιχνίδι της Blizzard ή Mtg. Βρείτε τον στο Facebook.
Dimitris Michalakakos | Facebook
http://www.cowboytv.gr/