19.12.16

Οργή ευρωπαίων για Ντάιελμπλουμ - Θα βγούν μαχαίρια αύριο στο EuroWorking Group


Ευρωπαίος αξιωματούχος: Προλαβαίνουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση έως το Eurogroup στις 26/01
- Αύριο αποφασίζεται το "ξεπάγωμα" των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος που αποφάσισαν "πραξικοπηματικά" Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ..
- "Βράζουν" κατά Ντάισελμπλουμ πολλοί ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών

Την οργή πολλών ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αναμένεται να γευτεί ίσως για πρώτη φορά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην αυριανή συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Euroworking Group. Την ίδια ώρα ευρωπαίος αξιωματούχος επιμένει ότι είναι εφικτός ο στόχος να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών έως το επόμενο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι για τις Βρυξέλλες, το ζήτημα που προέκυψε με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν θα πρέπει να επηρεάσει την αξιολόγηση, για την ολοκλήρωση της οποίας οι εργασίες συνεχίζονται από απόσταση. Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, η θέσεις των δύο πλευρών συκλίνουν, και επί της ουσίας τα ανοιχτά θέματα μπορούν να κλείσουν γρήγορα, εφόσον υπάρχει η βούληση.
Μπαστούνια θα τα βρει ο Γερούν...


Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη (20/12/2016), στις 16:00 ώρα Ελλάδας, θα συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το EuroWorking Group, όπου οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, στη βάση του πορίσματος των θεσμών για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, καθώς ορισμένοι υπουργοί έχουν δυσαρεστηθεί με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε στην ανακοίνωση του παγώματος της εφαρμογής των μέτρων, χωρίς να τους συμβουλευτεί. Τη δυσαρεσκειά του την εξέφρασε ανοιχτά την περασμένη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι ο μόνος που δυσαρεστήθηκε.
http://www.newsit.gr/