29 Ιαν 2017

Μηχανή του Χρόνου: Η Τζόαν Κόλινς και η 'πώλησή' της σε Άραβα σεΐχη

Τζόαν Κόλινς. Η εκδικητική Αλέξις Κάρινγκτον της «Δυναστείας», που έγραψε τηλεοπτική ιστορία. Ένας ρόλος, που της χάρισε το δικό της αστέρι στη λεωφόρο του Χόλιγουντ.

Ο πρώτος της σύζυγός, Μάξουελ Ριντ προσπάθησε να την «πουλήσει» για μια βραδιά σε έναν Άραβα σεΐχη, έναντι 10 χιλιάδων δολαρίων. Τον χώρισε και παντρεύτηκε άλλες 4 φορές. Με τον τελευταίο της σύζυγο είχε 32 χρόνια διαφορά ηλικίας.
Προσέχει πολύ την εμφάνιση της, είναι υπέρμαχος της πλαστικής χειρουργικής και όπως έχει δηλώσει: «Από μια ηλικία και μετά, δικαιούσαι το πρόσωπο που θέλεις» Στην πρώτη σεζόν της «Δυναστείας» αναφερόταν απλά το όνομα της Αλέξις Κάρινγκτον.
Την επόμενη χρονιά, οι παραγωγοί έκαναν πρόταση στη Σοφία Λόρεν η οποία αρνήθηκε. Τελικά επέλεξαν την Κόλινς, που μέχρι τότε έπαιζε στον κινηματογράφο χωρίς όμως κάποια μεγάλη επιτυχία. Άρπαξε την ευκαιρία και μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν ο Άαρον Σπέλινγκ, παραγωγός της σειράς παραδέχτηκε: «Τα κατάφερε γιατί δεν υποδύθηκε την Κάρινγκτον, έγινε η Κάρινγκτον».
 
Για κάθε επεισόδιο έπαιρνε 120 χιλιάδες δολάρια. Μετά από τα δύο πρώτα χρόνια συμμετοχής της στη σειρά ζήτησε αύξηση, την οποία κανείς δεν πίστευε ότι άξιζε και της αρνήθηκαν. Εκείνη τους απείλησε ότι θα αποχωρήσει από την σειρά. Πραγματοποίησε την απειλή της.  Δεν εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν. Οι δημιουργοί της «Δυναστείας» υπέκυψαν στον εκβιασμό, γιατί γνώριζαν ότι ο κόσμος μίσησε με πάθος την πανούργα Αλέξις.
Στην τηλεόραση το μίσος πουλάει ίσως περισσότερο από την αγάπη και η Κόλινς πήρε την αύξησή της. Είχε αρραβωνιαστεί με τον Γουόρεν Μπίτι. Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, έμεινε έγκυος αλλά δεν κράτησε το παιδί. Είχε πολύ μεγάλη απήχηση στο αντρικό φύλο. Είχε σχέσεις με τους Ντένις Χόπερ και Τζορτζ Ίνγκλαντ, ενώ είχε απορρίψει τους Ρόμπερτ Κένεντι, Φρανκ Σινάτρα και Ντιν Μάρτιν. Έχει απαγορεύσει στα εγγόνια της να την φωνάζουν γιαγιά, την αποκαλούν χαϊδευτικά «DoDo».
 
Για την συμμετοχή της στη σειρά Σταρ Τρεκ, κυκλοφόρησε κούκλα με την υπογραφή της. Ήταν το 28ο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο «The City on the Edge of Forever», υποδυόταν την Έντιθ Κίλερ, την οποία ερωτεύτηκε ο Κερκ.
 
Παραδέχεται ότι είναι ένα άτομο δραστήριο, που ξέρει να διαχειρίζεται τα φώτα της δημοσιότητας. Γι΄αυτό και τάχθηκε δημόσια στο πλευρό της Μάργκαρετ Θάτσερ. Την πίστευε πολύ και ήθελε να γίνει τόσο δυναμική όσο εκείνη. Την καλή της σχέση με τα μέσα ενημέρωσης, απέδειξε την περίοδο που η αδερφή της, Τζάκι, αρρώστησε και πέθανε. Η Κόλινς πληροφορήθηκε ότι η αδερφή της έπασχε τα τελευταία χρόνια από καρκίνο του μαστού, δυο εβδομάδες πριν πεθάνει. «Ήταν η καλύτερη μου φίλη, την αγαπώ και θα την τιμώ όσο ζω», δήλωσε η Κόλινς μετά τον θάνατο της Τζάκι.
 
Τα τελευταία χρόνια γράφει μυθιστορήματα, τα οποία πουλάνε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Παρασημοφορήθηκε δυο φορές από την βασιλική οικογένεια για την προσφορά της στον κινηματογράφο αλλά και για την φιλανθρωπική της δράση. Στην πολυετή καριέρα της κέρδισε Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά και ένα Έμμυ για την συμμετοχή της στη σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση. Το 2017 έγινε είναι 83 ετών και υπέρ δραστήρια. Τηλεοπτικά, την είδαμε στη διαφήμιση σοκολατένιου σνακ, όπου υποδύθηκε τον εαυτό της!
ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ