23 Ιαν 2017

Ο Καμίνης θέλει να ξεχάσουμε την ανεπάρκειά του, μέσω… παράνομης στάθμευσης

Για τον Γιώργο Καμίνη, λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν πλέον, που να μην μας προκαλούν έκπληξη. Ο Δήμαρχος στα χέρια του οποίου η Αθήνα βιώνει τα τελευταία χρόνια έναν πρωτοφανή ιστορικό ξεπεσμό, δίνει διαρκώς αφορμές
για ακραία απογοήτευση, αναφορικά με τον πολιτικό και θεσμικό αυτοπροσδιορισμό του.
Μετά το φιάσκο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, με την “ακίνητη ρόδα”, τα… θαύματα Καμίνη-Τεντόμα, και όσα αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για μια κάθε άλλη παρά ομαλή θητεία στη δημαρχία της ιστορικής πρωτεύουσας του δυτικού πολιτισμού, ο πάλαι ποτέ Συνήγορος του Πολίτη και εκ των… ορφανών Σημίτη, το σύστημα των οποίων τον στηρίζει με πάθος… απευθείας ανάθεσης, επιχειρεί να διορθώσει τη ζημιά.
Έχοντας φτάσει στα όρια της πρόκλησης κοινής αλλά και ηθικής λογικής των πολιτών και κατοίκων της Αθήνας, διεκδικώντας μια τρίτη θητεία, ώστε να φτάσει αθροιστικά τα 14 χρόνια στο αξίωμα του Δημάρχου, και ακόμη κανείς να μην… βλέπει το έργο του, πέραν φυσικά εκείνων που επαγγελματικά είναι υποχρεωμένοι να “φωνάζουν” και να προπαγανδίζουν υπέρ της περιόδου Καμίνη, προσπαθεί να φτιάξει εικόνες που θα ξεγελάσουν τους Αθηναίους.
Το Σαββατοκύριακο για παράδειγμα, στο Twitter… βαρεθήκαμε να βλέπουμε φωτογραφίες με οχήματα που είχαν σταθμεύσει παράνομα στην Αθήνα και… πακετάρονταν. Με ατάκες και ρητορική που απευθύνεται σε… ιθαγενείς, για το πόσο αυστηρός είναι ο Δήμαρχος στην τήρηση του νόμου.
Ο Γιώργος Καμίνης θεωρεί ότι μπορεί να εμφανίζεται ως Δήμαρχος… μερικών ημερών. Που μόλις ξεκινάει τη θητεία του. Είναι Δήμαρχος Αθηναίων από το 2010, δηλαδή εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια. Έχοντας να παρουσιάσει… μια τρύπα στο νερό, ως πραγματικό αποτύπωμα έργου.
Οι Αθηναίοι ανυπομονούν για τη στιγμή που θα αποσυρθεί από το αξίωμα του Δημάρχου. Ως προϊόν… παράνομης στάθμευσης, και εκείνος.
υστερογραφα