9.1.17

Επιμένει ο χιονιάς...


Σε ποιες περιοχές θα ενταθούν τα φαινόμενα απόψε...

Η επέλαση του χιονιά συνεχίζεται και σήμερα, με τον υδράργυρο να δείχνει ακόμα και τους -19 βαθμούς στη...


Φλώρινα. 

Περιοχές κυρίως σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, ημιορεινά Κρήτης θα δοκιμαστούν από το νέο «κύμα» κακοκαιρίας.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Real.gr, ανέφερε ότι «και σήμερα παραμένει το πολύ κρύο στη χώρα. Στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός, δηλαδή όλη την ημέρα το θερμόμετρο δεν θα περάσει τους μηδέν βαθμούς».

Όπως είπε, ορισμένες ελάχιστες θερμοκρασίες που, αναμένονται είναι: Φλώρινα -19, Κοζάνη -15,Αλεξανδρούπολη -8 , Θεσσαλονίκη -7 βαθμούς

«Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες και προχθές η μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήταν -5 και -3 βαθμούς αντίστοιχα. Κάτι τέτοιο δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ ξανά τα τελευταία 60 χρόνια», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από πλευράς καιρού θα συνεχιστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας οι τοπικές χιονοπτώσεις. 

Μάλιστα, σημείωσε ο ίδιος, η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων είναι τέτοια που από το απόγευμα-βράδυ τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές κυρίως σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, ημιορεινά Κρήτης θα ενταθούν.