7.1.17

Τα λάθη που κάνεις όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με τις δουλειές του σπιτιού!

Όσο και να φροντίζουν γι΄ αυτά η μάνα, η γυναίκα, η κοπέλα σου, η κυρία Σούλα η καθαρίστρια, θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να κάνεις και εσύ δουλειές στο σπίτι. Και για να μην πάθεις πανικό σου ..
έχουμε έναν οδηγό για όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Αποφεύγοντας τα συχνότερα λάθη που κάνει ένας άντρας μόνος στο σπίτι, θα καταφέρεις να κρατήσεις τον χώρο σου καθαρό και να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού παιχνιδάκι:
Πλένεις τα παράθυρα μία ημέρα με ήλιο
Μπορεί να φαίνεται η ιδανική στιγμή για να πλύνεις τα παράθυρα του σπιτιού σου αλλά είναι κακή ιδέα, γιατί ο ήλιος θα στεγνώσει τα τζάμια πολύ γρήγορα προκαλώντας στίγματα νερού και λεκέδες πάω στα παράθυρα και έστι θα μοιάζουν ακόμα βρώμικα. Προτίμησε καλύτερα μια μέρα με συννεφιά και φτιάξε ένα καθαριστικό από 60 γραμ. ξύδι, 600 γραμ. νερό και λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων.
Τρίβεις υπερβολικά τις διάφορες επιφάνειες
Το να αρχίζεις να καθαρίζεις τον λεκέ από την πολυθρόνα με όλη σου τη δύναμη και να τρίβεις με μανία, μάλλον είναι ο λάθος τρόπος να το κάνεις, αφού μπορεί να καταστρέψεις τις διάφορες επιφάνειες που θέλεις να καθαρίσεις. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψεκάσουμε με το ειδικό καθαριστικό ένα πανί και να το αφήσουμε να απορροφήσει τον λεκέ.
Ψεκάζεις γυαλιστικό σπρέι σε όλη την επιφάνεια του τραπεζιού
Αν αντί για το τραπέζι, ψεκάζεις το πανί, χρησιμοποιείς λιγότερο προϊόν και δεν δημιουργείται ένα κολλώδες στρώμα από γυαλιστικό στο τραπέζι. Εναλλακτικά αν ο στόχος σου είναι απλός να απομακρύνεις την σκόνη δεν χρειάζεσαι καθόλου καθαριστικό προϊόν, παρά μόνο το ειδικό ξεσκονόπανο.
Καθαρίζεις την μπανιέρα με πολύ ισχυρό απορρυπαντικό
Πολλές μπανιέρες χάνουν την λαμψη τους εξαιτίας των απορρυπαντικών με κρυσταλλική σκόνη, τα οποία διαβρώνουν την πορσελάνη και θαμπώνουν το γυαλιστερό υλικό της επίστρωσής της. Αντί γι' αυτό προτίμησε ένα ήπιο καθαριστικό με ψεκαστήρα ή απλά σκούπιζε την μπανιέρα με μία στεγνή πετσέτα μετά από κάθε χρήση της.
Καθαρίζεις τον φούρνο ενώ είναι κρύος
Δεν χρειάζεται να τον καθαρίσεις ενώ καίει, απλά όσο είναι ακόμα ζεστός, αφού έτσι τα λίπη απομακρύνονται πιο εύκολα. Άφησέ τον να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια καθάρισέ τον με ένα φυσικό μίγμα από μαγειρική σόδα και νερό.
Ρουφάς τις τρίχες από το πάτωμα με την ηλεκτρική σκούπα
Αν έχεις κατοικίδιο που μαδάει και το πάτωμα είναι γεμάτο τρίχες και χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα για να τις μαζέψεις, είναι άδικος κόπος. Η ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει τις τρίχες αντί να τις μαζεύει. Όταν πρόκειται για ξύλο ή άλλα σκληρά δάπεδα, προτίμησε μία ηλεκτροστατική σφουγγαρίστρα, ώστε να συγκεντρώσεις όλες τις τρίχες μαζί και ύστερα να τις μαζέψεις.
http://www.manslife.gr/