13 Ιαν 2017

Κυπριακό: "Σκοτώθηκαν" Αναστασιάδης - Κοτζιάς - Σοβαρή διάσταση μεταξύ Αθήνας - ΛευκωσίαςΠΡΟΔΟΤΙΚΗ η σταση ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ!!!

Έξαλλος ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας φώναζε στον Αναστασιάδη για την στάση των Κυπρίων απέναντί του
- Οι φωνές ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν σε όλο το ξενοδοχείο
- Η ελληνική πλευρά μένει σταθερή στις θέσεις για εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής
- Αλγεινή εντύπωση από την παρουσία Αναστασιάδη στις διαπραμετεύσεις

χωρίς την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η κίνηση και μόνο του Νίκου Αναστασιάδη να εμφανιστεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό χωρίς την επίσημη ιδιότητά του και να εξισώσει εαυτόν με τον εκπρόσωπο ενός μη αναγνωρισμένου κρατιδίου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Γιατί η κίνηση αυτή είναι μακριά από τις εκπεφρασμένες θέσεις της Κύπρου και την στάση που κράτησε στις διαπραγματεύσεις του παρελθόντος με άλλους ηγέτες στην θέση του κ. Αναστασιάδη.
Αυτό, και όχι μόνο, έχει προκαλέσει σοβαρή ρήξη μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr η διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας πήρε σάρκα και οστά πριν από λίγο στην Γενεύη όταν έγινε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά.
Οι δυο άνδρες τσακώθηκαν άγρια στο λόμπι του ξενοδοχείου και οι φωνές ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν σχεδόν σε όλο το κτίριο! Η διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά ο οποίος είχε δηλώσει με νόημα ότι "όλοι έχουμε ιστορικές ευθύνες για το Κυπριακό".
Η Αθήνα επιμένει στο θέμα των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεικτικό της κρίσης που υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της κυπριακής εφημερίδας "Πολίτης" που πρόσκειται στο Νίκο Αναστασιάδη με τίτλο «Συνέχεια ήθελε ο γ.γ. όχι όμως ο Κοτζιάς» και υπότιτλο: «Σύγχιση από εσπευσμένες ανακοινώσεις του Έλληνα υπεξ».

Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι όλη η διαδικασία οδηγείται σε ναυάγιο και στην ουσία για να μην δοθεί τώρα το σήμα τέλους ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία για τις 18 Ιανουαρίου. Η ελληνική πλευρά είναι σταθερή στις θέσεις της και σύμφωνα με όσους εμπλέκονται στο Κυπριακό εδώ και χρόνια, έχει δίκιο.
Πάντως, θα καταβληθεί προσπάθεια η κόντρα να μην πάρει άλλες διαστάσεις και ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε δημοσίως τον κ. Κοτζιά για την συμβολή του στις διαπραγματεύσεις.
http://www.newsit.gr/