1 Ιαν 2017

Τα παρατράγουδα του Γ. Καμίνη με τον άνθρωπο του Ευ. Βενιζέλου

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία των 160.000 € που ανατέθηκε στον στενό συνεργάτη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και ιδιοκτήτη των Αθηναϊκών Θεάτρων και του Action 24 Διονύση Παναγιωτάκη
Tι σχέση μπορεί να έχει ο Γιώργος Καμίνης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο;
Εκτός του ότι αμφότεροι είναι ανίκανοι έως και επικίνδυνοι για τον τόπο, ακόμα ένα κοινό σημείο τους είναι οι σχέσεις με τον επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτη των Αθηναϊκών Θεάτρων και του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, συζύγου της Ελένης Κούρκουλα. Πρόκειται για στενό συνεργάτη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και συνδιοργανωτή της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης του Δήμου Αθηναίων, με απόφαση του κ. Καμίνη. Για την εκδήλωση φέρεται ότι έγινε απευθείας ανάθεση στην εταιρία Ticket 365 (συμφερόντων του κ. Παναγιωτάκη), η οποία παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων στον χώρο των θεαμάτων.
Οι φήμες
Το κόστος της εορτής θα είναι της τάξης των 160.000 ευρώ, όπως αναγνώρισε η ίδια η δημοτική
 Αρχή σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε (αν και οι φήμες μιλούν για αρκετά υψηλότερο νούμερο), ποσό που προκαλεί ίλιγγο. Θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι καλλιτέχνες Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρής Αθερίδης και Τάκης Ζαχαράτος, οι οποίοι συνεργάζονται με θέατρα του κ. Παναγιωτάκη, καθώς και ο Κωστής Μαραβέγιας, η αμοιβή των οποίων επ' ουδενί δεν δικαιολογεί το τεράστιο κόστος της εκδήλωσης. Εκτιμάται ότι τέτοιου είδους συναυλία δεν δύναται να ξεπεράσει τα 40.000 ευρώ, όσο πλούσια και αν είναι σε καλλιτέχνες και εφέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), πρόεδρος του οποίου ήταν μέχρι την περασμένη Τετάρτη ο παραιτηθείς (μετά το φιάσκο με τη ρόδα της πλατείας Συντάγματος) Χρήστος Τεντόμας, και τα Αθηναϊκά Θέατρα του συζύγου της κυρίας Κούρκουλα είχαν και κατά το παρελθόν υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την από κοινού διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι την εκδήλωση αναμενόταν να μεταδώσει ζωντανά το Action 24 (δεν είναι εθνικής εμβέλειας), με τον Δήμο Αθηναίων να διευκρινίζει ότι δεν έχει υπάρξει καμία ανάθεση για τη μετάδοση, όπως φημολογήθηκε. Αντίθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, έχει δοθεί το ελεύθερο σε όποιο κανάλι θέλει να καλύψει τηλεοπτικά την πρωτοχρονιάτικη εορτή, με το παράδοξο πάντως να είναι ότι η ΕΡΤ -ίσως για πρώτη φορά- δεν θέλει να δείξει ολόκληρο το πρόγραμμα, παρά μόνο μισή ώρα από αυτό.
Στον πεζόδρομο
Η εκδήλωση προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών, όπου ο δήμαρχος της πρωτεύουσας θα μετρήσει αντίστροφα για το νέο έτος, μολονότι πάντα βγαίνει εκτός χρόνου και η αλλαγή του χρόνου τον βρίσκει να μιλά.
Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ενημέρωσε ότι, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών, ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους για την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οχι, πάντως, για τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, παρά τις επίσης πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την ώρα που τα ουκ ολίγα αυτά χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν για πιο χρήσιμους σκοπούς, όπως η σίτιση των αστέγων και των απόρων.
Tο φιάσκο με την επικίνδυνη ρόδα και ο ρόλος του (θλιβερού) Τεντόμα!
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο στενός συνεργάτης του Χρήστος Τεντόμας, το μοιραίο και θλιβερό πρόσωπο στην υπόθεση του αποτυχημένου εγχειρήματος με την περίφημη ρόδα στο Σύνταγμα, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.
Με αφορμή τη μήνυση εταιρίας και δημοσιεύματα (ανάμεσα σε αυτά και της «δημοκρατίας») τόσο για την επικινδυνότητα όσο και για σκοτεινά σημεία στην επιλογή της διαχειρίστριας εταιρίας, η δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να μαζέψει άρον άρον τη ρόδα, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες, και ο έως την περασμένη Τετάρτη πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων να υποβάλει την παραίτησή του μετά τη γενική κατακραυγή. Αποσπασμένος στη Ν.Δ. από την εποχή του Αντώνη Σαμαρά, υπάλληλος της ΔΕΗ στο επάγγελμα, επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρώην συνοδοιπόρος του Νικήτα Κακλαμάνη στον δήμο, ο κ. Τεντόμας -πριν γίνει στενός συνεργάτης του σημερινού δημάρχου Αθηναίων (κάτι που ο ίδιος δεν αποδέχεται)- είχε φροντίσει να αποχωρήσει από την παράταξη με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, την «Αθήνα Μπορείς» του Αρη Σπηλιωτόπουλου.
Εν μια νυκτί
Ετσι έγινε εν μία νυκτί πρόεδρος του οργανισμού, από τον οποίο πλέον αποτελεί παρελθόν, προσπαθώντας θρασύτατα για ακόμη μία φορά να αποποιηθεί των ευθυνών του. «Η ιδιαιτερότητα της αδειοδότησης τέτοιου τύπου κατασκευών απαιτεί πρώτα το στήσιμο και μετά την έναρξη των διαδικασιών ελέγχου τους» σημείωσε χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησής του, κάτι όμως με το οποίο δεν δείχνει να συμφωνεί ένας άλλος συνεργάτης του Γιώργου Καμίνη, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης: «Υπήρχε μια διαδικασία, την οποία δυστυχώς η εταιρία δεν την ακολούθησε. Επρεπε να καταθέσει κάποια χαρτιά, τα οποία δεν κατέθεσε. Ζήτησε παράταση και όλη αυτή η διαδικασία θα πήγαινε για μετά τις γιορτές» τόνισε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τον κ. Τεντόμα.
Μάλιστα, αυτόν άδειασε εμμέσως και η εταιρία TÜV HELLAS, η υπεύθυνη για την πιστοποίηση που θα έπρεπε να χορηγηθεί στη ρόδα. «Ημασταν εκεί παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων για να υποστηρίξουμε την εταιρία και τη Δημόσια Διοίκηση» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Μέχρι την απόφαση της αποσυναρμολόγησης της ρόδας από τον δήμο υπήρχαν παρεκκλίσεις από τις προδιαγραφές και ελλείψεις που δεν ήταν δυνατό να επιτρέψουν στον οργανισμό μας να εισηγηθεί την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης και την έκδοση σχετικού πιστοποιητικού».
Η υπόθεση πλέον είναι στη Δικαιοσύνη μετά την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου.
http://www.dimokratianews.gr/