27.1.17

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΕΡΙΑ Oι LAW FIRMS της Αθήνας και τα 110 δις των προβληματικών δανείων

Σε ετοιμότητα για την πίτα των 110 δισ.ευρώ προβληματικών δανείων βρίσκονται μεταξύ άλλων και μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας αφού οι δουλειές που ανοίγονται είναι μεγάλες για τους εξιδικευμένους νομικούς. Η εμπλοκή τους είναι συνεχής σε επίπεδο lobbying με τους θεσμούς, πιέζοντας για το γρήγορο άνοιγμα της αγοράς δανείων, και με διεθνή funds που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στις τεκτονικές αλλαγές που θα λάβουν χώρα στην ελληνική οικονομία με αφετηρία τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.
Γράφει η Gillian Rothschild
Επιχειρήσεις και ακίνητα θα αλλάξουν χέρια τα επόμενα χρόνια και ήδη μεγάλα funds του εξωτερικού έχουν σκανάρει την αγορά και έχουν λάβει θέση μάχης, με τη συνδρομή δικηγορικών γραφείων, όπως η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς και συνεργάτες, το γραφείο Ποταμίτης -Βεκρής και την εταιρεία Καλλιμόπουλος, Λουκόπουλος, Χιωτέλης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 
Η εταιρεία Καρατζάς και Συνεργάτες είναι από τα γνωστότερα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, και έχει παραδοσιακά σχέση με το χρηματοπιστωτικό σύστημα από την εποχή του ιδρυτή του Θεόδωρου Καρατζά, ο οποίος ως πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Τραπεζικού Συστήματος έθεσε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με την έκθεση που είναι γνωστή ως έκθεση Καρατζά.
Το γραφείο που ιδρύθηκε το 1963 και ασχολείται με όλο το φάσμα του εμπορικού δικαίου στις σύγχρονες εκφάνσεις του, «τρέχει» η κόρη του ιδρυτή, Κατερίνα Καρατζά-photo πάνω, πλαισιωμένη από μεγάλο αριθμό στελεχών του γραφείου. Με σπουδές μεταξύ άλλων στο Columbia, η Κατερίνα Καρατζά έχει εξιδίκευση στους τομείς των τραπεζών, της ναυτιλίας, των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Τους επτά partners του γραφείου πλαισιώνουν περισσότεροι από τριάντα δικηγόροι όλων των ειδικοτήτων του δικαίου. Μόνο φέτος, το γραφείο έχει λάβει δύο διεθνείς διακρίσεις ως καλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στα Europe Women in Business Law Awards του Euromoney Legal Media Group και ως η καλύτερη δικηγορική εταιρεία στην Ελλάδα από το International Financial Law Review.
Με σημαντική pro bono δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της προστασίας του περιβάλλοντος η εταιρεία Ποταμίτης/Βεκρής απασχολεί μερικούς από τους κορυφαίους δικηγόρους της Αθήνας.
Υπό την ηγεσία του Στάθη Ποταμίτη-photo πάνω, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία σε μεγάλες συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων και διετέλεσε αντιπρόεδρος στο χρηματιστήριο παραγώγων ενώ έχει πάρει μέρος σε νομοπαρασκευαστικό έργο, η εταιρεία έχει σημαντική δραστηριότητα στο κομμάτι των αναδιαρθρώσεων και έχει αναπτύξει δίκτυο επαγγελματιών σε αυτό το πεδίο, δικηγόρων, λογιστών και τραπεζιτών. Τους οκτώ partners της εταιρείας πλαισιώνουν σαράντα και πλέον συνεργάτες.
Σαράντα δύο δικηγόρους,  12 partners και 5.200 πελάτες είναι βασικά μεγέθη της KLC Law Firm, της εταιρείας Καλλιμόπουλος-Λουκόπουλος-Χιωτέλλης, η οποία έχει παράσχει νομικές υπηρεσίες σε 33 χώρες.H  εταιρεία έχει ως πρόεδρο τον καθηγητή Αστικού Δικαίου Αριστείδη Χιωτέλλη και τεράστια εξιδίκευση σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
Στους partners της εταιρείας περιλαμβάνεται πλέον και η Βασιλική Λαζαράκου, με εμπειρία πολύτιμη στα χρηματοπιστωτικά.
Η Βασιλική Λαζαράκου-photo, δικηγόρος σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, αλλά και διδάκτωρ  της Νομικής Σχολής του  New York University, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από τον Σεπτέμβριο 2012 μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και πέτυχε την πολιτική συμφωνία για την υιοθέτηση του Κανονισμού και της Οδηγία για τις Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων (MiFID II) που αποτελεί τη βασική νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς το 2014.
http://kourdistoportocali.com/