10 Φεβ 2017

ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τα οικόπεδα! ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΧΑΡΗ από τον δήμαρχο Γλυφάδας Παπανικολάου...




Ούτε τα προσχήματα δεν μπόρεσαν να κρατήσουν αυτοί που ήθελαν πάσει θυσία να αναβληθεί η δίκη για τα οικόπεδα, που με τις αποφάσεις τους ζημίωσαν το Δημοτικό ταμείο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,

πάνω από έξη εκατομμύρια ευρώ (6.000.000,00).
Ο τέως δήμαρχος Κόκκορης μαζί με τους φερόμενους ιδιοκτήτες των οικοπέδων της οικογένειας Παπαδημητρίου ένωσαν τις φωνές τους και ζήτησαν αναβολή της δίκης λόγω μη προσέλευσης των δικηγόρων τους κ.κ. Κούγια και Δερμιτζάκη.


Προ ημερών ( πριν την δικάσιμο ) είχαμε δημοσιεύσει άρθρο μας με τίτλο "ΤΟ ΤΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΗ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ" όπου είχαμε γράψει:
Αν είναι τόσο σίγουρος ο Κόκκορης και τα υπόλοιπα Κοκκορόπουλα οτι θα καταπέσουν οι κατηγορίες, τότε γιατί θα ζητήσουν αναβολή της υπόθεσης; Αν δεν φοβούνται γιατί δεν κάνουν την διαδικασία και να "αθωωθούν"; Για να μπορούν να συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές άσπιλοι και αμόλυντοι;
Για γέλια είναι ο Κόκκορης και τα Κοκορόπουλα...
Θα μας προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν ο Κόκκορης με τα Κοκορόπουλα που ελέγχει αν δεν ζητήσουν αναβολή.

Όχι δεν κάναμε μαντεψιά για το μέλλον. Ούτε μας το είπαν στο φλυτζάνι. Γνωρίζουμε οτι κάποιοι από τους κατηγορούμενους (περισσότερο από όλους ο Κόκκορης που βλέπει οτι οι πολιτικοί συνεταίροι του Βαρβιτσιώτης και Παπανικολάου τον έχουν αφήσει μόνο του) θέλουν πάσει θυσία να καθυστερήσει το δικαστήριο για τους δικούς του λόγους. Ούτε θεωρούμε οτι δικαιωθήκαμε για την ορθότητα του άρθρου. Τα γεγονότα είναι που μιλούν και τα αναλύουμε.
Όπως και μια άλλη παράμετρο...


Ο διορισμένος δικηγόρος που (παράνομα) τοποθέτησε ο Παπανικολάου για πολιτική αγωγή ενάντια στους αντιπάλους του Κοκκορικούς, ζήτησε κι αυτός αναβολή προκειμένου να έχει τον χρόνο να μελετήσει την δικογραφία που του ανατέθηκε. Μία χάρη του Παπανικολάου στους μέχρι πρότινος πολιτικούς συνεταίρους του για να κερδίσουν την αναβολή.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, όλοι δήλωσαν παρόντες εκτός του Στάθη Γεωργούλα που ήταν σε άλλο δικαστήριο για να ζητήσει κι αυτός αναβολή για λογαριασμό του Κόκκορη. Όλοι δήλωσαν ποιοί είναι οι δικηγόροι που τους εκπροσωπούν και φάνηκαν οτι είναι έτοιμοι (οι εκτός Κοκκορικών λόγω Κούγια) να ξεκινήσουν την ακροαματική διαδικασία.

Παρόντες και οι μάρτυρες κατηγορίας με προεξάρχοντες τους κ.κ. Δημήτρη Καραπάνο, Αναστάσιο Γιαννακόπουλο, Παναγιώτη Γιάχο κλπ.

Αν θέλουμε να πούμε κάτι παρασκηνιακό από την μάζωξη των κατηγορουμένων στην δικαστική αίθουσα, είναι οτι υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι πρώην και νυν που δεν αντάλλαξαν ούτε ένα βλέμμα μεταξύ των φανερώνοντας την απέχθειά τους για αυτούς που τους έφτασαν στο κατώφλι ίσως και της φυλακής.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα της αναβολής αλλά σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα δέχθηκε την διακοπή για τις 10 Μαρτίου 2017. Στο αίτημα του Κόκκορη που έλεγε οτι ο κ. Κούγιας είχε άλλο δικαστήριο ως κατηγορούμενος, ο Πρόεδρος του είπε να πάρει αναβολή ο κ. Κούγιας από το άλλο και να παραστεί σε αυτό.

Σημειώνουμε επίσης οτι οι δύο μάρτυρες κατηγορίας βλέποντας οτι δεν υφίσταται πολιτική αγωγή, ζήτησαν από το Προεδρείο να παραστούν αυτοί. Το τι θα επακολουθήσει θα το μάθουμε στις 10 Μαρτίου και σε πιο αναλυτικό ρεπορτάζ.