11 Φεβ 2017

Τσίπρας σε Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε, γιατί θέλουμε ειρήνη, αλλά δεν θα διστάσουμε στον πόλεμο! Βαριά υπονοούμενα για το ρόλο Μητσοτάκη και το ταξίδι στο Βερολίνο



” Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε πράγματα παράλογα κι αν η Μέρκελ δεν θέλει να δει το φυτίλι να ανάβει στην πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, θα πρέπει έστω και τώρα να σταματήσει τον υπουργό Οικονομικών της, τον Σόιμπλε. Να βάλει τέλος στα σχέδιά του, για δικούς του
πολιτικούς λόγους. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά. Θέλω να παρακαλέσω την καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών της να συνεχίσει τις αναφορές για την Ελλάδα. Και τις αναφορές ότι οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Δεν ξέρω αν η ακροδεξιά άνοδος επηρεάζει το κόμμα τους αλλά δεν μπορούν οι εκλογές να επηρεάζουν τις εξελίξεις. ”
“Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει χωρίς το ΔΝΤ και χωρίς παράλογα και έξω από το Ευρωπαικό κεκτημένο, μέτρα και απαιτήσεις. Και θα κλείσει γιατί η Ευρώπη, δεν θέλει να διαλυθεί από έναν οικονομικό απολυταρχισμό και επιθετικότητα. Η δυναμική των πραγμάτων δεν είναι αυτή που φαίνεται στην επιφάνεια” 

Σαφέστατο μήνυμα-έκκληση στην καγκελάριο Μέρκελ, να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία, πως “ότι συμβάινει στην Ευρώπη είναι ζήτημα του Eurogroup”. και να παρέμβει βάζοντας άμεσα φρένο, στις μεθοδεύσεις του Σόιμπλε, που οδηγούν στην ανατίναξη της Ευρώπης, στην πιο κλειστή ίσως στροφή της τα τελευατάια χρόνια, έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απο τη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα αποκάλυψε ουσιατικά, ότι πλέον το σύνολο των Ευρωπαίων θέλουν τη συαθερότητα και δεν σκοπεύουν πια να συνεχίσουν να αφήνουν τη Γερμανία να χειρίζεται εν λευκώ την Ένωση.
Παράλληλα άφησε βαριές αιχμές,για το ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ και την πραγματική ατζέντα του ταξιδιού του τη Δευτέρα στο Βερολίνο ( Μερκελ- Σόιμπλε). ” Ξέρω τι δεν θα τους πει. Δεν θα τους πει για τον Χριστοφοράκο. Φοβάμαι για το τι μπορεί να τοιυς πει. Τη θέση δηλαδή του αντιπροέδρου του κόμματός του, να μην κλέισει η αξιολόγηση, για να πέσει ο η κυβερνηση και να γίνουν εκλογές …”