12.2.17

Κορδελιό: Προειδοποίηση Τζιτζικώστα: "Όποιος μένει αναλαμβάνει τις ευθύνες του"!

Μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά επιχείρηση έχει στηθεί στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Μια βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε ένα πρατήριο βενζίνης και στις 10:00 ξεκινησε η επιχείρηση εξουδετέρωσης και απομάκρυνσής της.

Θα μεταφερθεί σε πεδίο βολής για να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη, ενώ περίπου 1.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι κάτοικοι.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έξι ώρες, με τις Αρχές να προσέχουν και την τελευταία λεπτομέρεια για να αποφευχθεί η... οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη.
Προειδοποιήσεις Τζιτζικώστα!
Εδώ να υπενθυμίσουμε πως από το πρωί υπήρχαν αντιδράσεις από κατοίκους που αρνούνταν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους!
Αυτό έκανε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, να απευθύνει έκκληση σε όλους αυτούς να φύγουν για λόγους ασφαλείας.
"Πρώτη φορά, σε περίοδο ειρήνης, γίνεται τόση μεγάλη εκκένωση πληθυσμού, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τζιτζικώστας για να συνεχίσει:
"Όποιος μείνει αναλαμβάνει τις ευθύνες του, εμείς συνιστούμε να φύγουν όσοι είναι σε ακτίνα 1900 μέτρων και είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και το μεσημέρι θα γυρίσουν σπίτια τους".
΄Ηδη πάντως, σύμφωνα με τον κ.Τζιτζικώστα, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο περίπου 40 άτομα που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.