13 Φεβ 2017

«Πλήρωσε» τις κουμπαριές

Οι σχέσεις του Ισίδωρου Κούβελου με τον βρόμικο χώρο του ποδοσφαίρου οδήγησαν στη συντριπτική ήττα από τον Σπύρο Καπράλο στις εκλογές της ΕΟΕ
Από τον
Γιώργο Σηφάκη..

Οι εκλογές της ΕΟΕ, όπως είναι γνωστό, εξελίχθηκαν σε θρίαμβο του Σπύρου Καπράλου και σε βατερλό του Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη. Νίκησε το ολυμπιακό πνεύμα απέναντι στην ποδοσφαιροποίηση, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετύχει η πλευρά του ηττημένου. Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές, χαοτικές. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος προσπάθησε αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο -όπως είχε κάνει και πιο πριν- να ρίξει το βάρος στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή» και αυτήν τη φορά για το 2020. Σε μια πραγματικά εξαιρετική κίνηση, πήγε με Γιαννιώτη, Πετρούνια, και Στεφανίδη στη Νέα Υόρκη και πέτυχε οι ομογενείς να στηρίξουν τον ελληνικό αθλητισμό και την επόμενη τριετία.

Αντίθετα, ο Κούβελος επέλεξε τον σκοτεινό δρόμο της ποδοσφαιροποίησης και της συναλλαγής με συνεργάτες, που του έκαναν κακό αντί για καλό. Στην αρχή επέλεξε για «κουμανταδόρο» του τον Στέλιο Αγγελούδη και αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο λάθος του. Από τη στιγμή που τον όρισε υποψήφιο γενικό γραμματέα, ο Μανώλης Κολυμπάδης δεν μπορούσε να μείνει στο πλευρό του, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Κολυμπάδης, ο οποίος είναι παράγοντας με τεράστια πείρα, έχει φροντίσει να διατηρεί το άθλημά του σε υψηλό επίπεδο (δεύτερη θέση στην Ευρώπη η Εθνική το 2013) και παράλληλα φροντίζει για να βγαίνουν συνεχώς νέα ταλέντα. Από την άλλη, ο Στέλιος Αγγελούδης είναι άνθρωπος που κινείται στο παρασκήνιο, καθώς δεν αποτελεί μυστικό ότι παραμένει ο ισχυρός άνδρας του χάντμπολ. Ενός αθλήματος που βρίσκεται σε παρακμή, για την οποία φέρει μεγάλη ευθύνη και ο ίδιος. Είναι απορίας άξιο πώς ο Κούβελος πέτυχε με αυτήν την επιλογή του να χάσει έναν σπουδαίο συνεργάτη, όπως ο Κολυμπάδης.

Ομως το πιο μεγάλο λάθος του Κούβελου ήταν ότι επέλεξε να στηριχθεί στο... ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με ανθρώπους που προέρχονται από τον πιο διεφθαρμένο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Ο Θανάσης Κανελλόπουλος, που κάλυψε τη θέση του εκπροσώπου της πυγμαχίας, υπήρξε πρόεδρος της «αμαρτωλής» ΕΠΑΕ και το όνομά του φιγουράρει στις δικογραφίες για τα στημένα παιχνίδια. Ο Γιώργος Καραμπέτσος παραγοντικά δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το βόλεϊ, το οποίο εγκατέλειψε για να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο και στην ΕΠΣ Πειραιά.
Ακόμη και ο Βαγγέλης Σουφλέρης, που βρέθηκε πρόεδρος ομοσπονδίας με οκτώ ψήφους (λιγότερες και από την Ολομέλεια της ΕΟΕ) από το ποδόσφαιρο επανήλθε, καθώς είναι γνωστή η εμπλοκή του με τον Πανιώνιο, ένα σωματείο που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, και ο Κούβελος έχει υπάρξει παράγοντας (μπάσκετ). Ακόμη και στο Inside The Games, το κορυφαίο ενημερωτικό site στον πλανήτη για το ολυμπιακό κίνημα, αναφερόμενο στον Κούβελο σημείωσε ότι είναι ο κουμπάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη που κατηγορείται για την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο.
Το τελευταίο λάθος, που του κόστισε ακριβά, ήταν η εμμονή του με τα δικαστήρια: oι ενστάσεις για να... πληγωθούν οι ομοσπονδίες που δεν τον στήριζαν και στο τέλος η προσπάθειά του να ακυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα της πλειοψηφίας. Με δικαστική απόφαση εγκαταστάθηκε... ολιγαρχία στο τζούντο, με δικαστική απόφαση προσπάθησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα σε ποδηλασία και στίβο, με δικαστική απόφαση (βλέπε ΔΟΕ) προσπαθεί και τώρα να... γκρεμίσει το δημοκρατικό αποτέλεσμα. Θλιβερό.
Εκαψε το «χαρτί» του Λάμπη Νικολάου!
Ο Κούβελος έπαιξε λανθασμένα και το «χαρτί» του Λάμπη Νικολάου. Ο 82χρονος θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει έρθει η ώρα να αποσυρθεί. Η στάση του στην εκλογική διαδικασία δεν άρμοζε σε επίτιμο μέλος της ΔΟΕ. Ο ίδιος προφανώς θα ήθελε τον... κουμπάρο τού Μαρινάκη για «αθάνατο», γι’ αυτό και δεν αντικατέστησε τον Φιλάρετο. Μόνο που στη χώρα της δημοκρατίας και του ολυμπιακού πνεύματος η πλειοψηφία κάνει κουμάντο, όχι τα συμφέροντα.
http://www.dimokratianews.gr