1 Φεβ 2017

Μέγα θεμα! Πως κινήθηκε η Τράπεζα Πειραιώς μετά την ανακοίνωση σύστασης επιτροπής και πως “κάλυψαν” το δάνειο του Κήρυκα

Mετά την συγκρότηση της εξεταστικής, η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση του δανείου του Κήρυκα. Ο κ. Φάμελλος στέλνει επιστολή στην τράπεζα Πειραιώς ..
με την οποία αιτείται να βγει η σχετική αλληλογραφία της τράπεζας με τους εκπροσώπους της εταιρείας. Στη συνέχεια γίνεται δυνατή η ρύθμιση της οφειλής. Ποιος άλλος συμπολίτης θα μπορούσε να κάνει τη ρύθμιση της οφειλής; Πώς γίνεται 11 χρόνια να σας είχαν ξεχάσει;» είπε ο Πρωθυπουργός. απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αρχικά ο Αλ.Τσίπρας επεσήμανε πως ο Κήρυκας Χανίων «εξασφάλισε δάνειο 300.000 ευρώ ένα μήνα πριν αναστείλει την έκδοσή του. Είπατε ότι είναι μια ιστορική εφημερίδα και ότι είστε δισέγγονος του Βενιζέλου. Δισέγγονος του Βενιζέλου μπορεί να είστε, αλλά όχι κληρονόμος της ιστορίας του. Είστε κληρονόμος της διαπλοκής κ. Μητσοτάκη. Παίρνετε δάνεια με αέρα επειδή είστε κάποιος, όπως ο κ. Ψυχάρης. Γιατί το ακίνητο που βάλατε εγγύηση, είχε ξαναμπεί. Δεν πληρώσατε 11 χρόνια ούτε ένα ευρώ».
«Αναφερθήκατε στα δάνεια του Κήρυκα, αποκρύψατε ότι η εν λόγω περιφερειακή εφημερίδα ελέγχθηκε από την Εξεταστική. Αποκρύψατε ότι για το ζήτημα υπήρξε πόρισμα της τράπεζας της Ελλάδος ότι δεν υπήρξε πρόβλημα», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, που εγκάλεσε μάλιστα τον Πρωθυπουργό: «Το δάνειο είχε απόλυτη εξασφάλιση, δεν το γνωρίζετε αυτό; Ντροπή σας να πέφτετε τόσο χαμηλά σε αυτή την αίθουσα. Πρέπει να σαστε πολύ απογοητευμένος για να φτάνετε σε σημείο να φτάνετε σε σημείο προσωπικών επιθέσεων»
Όπως φαίνεται όμως από το χρονοδιάγραμμα αλληλουχίας των ενεργειών της Εξεταστικής με τις “πρωτοβουλίες” των τραπεζών:
-31.3.2016 κατατέθηκε η πρόταση από την Κυβέρνηση για την σύσταση Εξεταστικής
-15.4.2016 Ολομέλεια και λήψη απόφασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής
-19.4.2016 Σύσταση και Συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής
-1.4.2016, μόλις μία ημέρα μετά την αναγγελία της πρότασης για Εξεταστική η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Τα δάνεια αυτά , σύμφωνα με τα εισηγητικά της Τράπεζας Πειραιώς, ήταν ληξιπρόθεσμα από 2011, δηλαδή οφείλονται τόκοι από 31.12.2011.
– Οκτώβριο 2016, ενώ ολοκληρώνεται η Εξεταστική επιτροπή η Τράπεζα Πειραιώς ασκεί αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με την οποία αιτείται την καταβολή των οφειλόμενων από τις δανειακές συμβάσεις ποσών
Ειδικά για τον Κήρυκα Χανίων
– Τρεις ημέρες μετά τη συγκρότηση της Εξεταστικής, στις 22.4.2016, και με 11 χρόνια καθυστέρηση, στις 22-4-2016 η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε την σύμβαση χρεολυτικού δανείου με αριθμό 1317/25.05.2005 που είχε συνάψει με την εταιρεία με την επωνυμία «Κήρυξ-Δημοσιογραφικαι Εκδοτικαι & Τυπογραφικές Εκμεταλλεύσεις Ανώνυμη Εταιρία»
-12.7.2016 Το θέμα του Κήρυκα Χανίων αναδεικνύεται στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής κατά την εξέταση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς κυρίου Πουλόπουλου μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού
-18.10.2016 ο Πρόεδρος Σ.Φάμελλος έστειλε επιστολή στην Τράπεζα Πειραιώς με την οποία αιτήθηκε την χορήγηση, το αργότερο μέχρι την 10.11.2016, της σχετικής αλληλογραφίας της Τράπεζας με τους εκπροσώπους της εταιρείας Κήρυκας Χανίων δηλαδή: της έγγραφης καταγγελίας της σύμβασης και κάθε άλλης έγγραφης επικοινωνίας μεταξύ της Τράπεζας και της δανειολήπτριας εταιρείας για το ανωτέρω θέμα.
-15 ημέρες μετά την επιστολή Φάμελλου, η καταγγελία του δανείου επιδίδεται, δηλαδή στις 2.11.2016 !!! και όπως αναφέρεται στην επιστολή που συνοδεύει τις εξώδικες καταγγελίες και την ρύθμιση οφειλών που έστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή, η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από σχετικό αίτημα : «Η καταγγελία είχε γνωστοποιηθεί, ήδη από τον Μάιο και μέχρι την οριστική ρύθμιση της οφειλής στις 2/11/2016 η Τράπεζα επεξεργαζόταν τους όρους της ρύθμισης. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε επίδοση της καταγγελίας ώστε να ολοκληρωθεί τυπικά η καταγγελία και να είναι δυνατή η ρύθμιση της οφειλής».
-2.11.2016 υπογράφεται συμφωνητικό αναγνώρισης και ρύθμισης οφειλής στο οποίο συμβάλλονται η εταιρεία με την επωνυμία «Κήρυξ-Δημοσιογραφικαι Εκδοτικαι & Τυπογραφικές Εκμεταλλεύσεις Ανώνυμη Εταιρία» ως οφειλέτης και ο κύριος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του Κυριάκου ως εγγυητής. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση που έγινε στον Κήρυκα Χανίων (δανείων) είναι ιδιαίτερα χαριστική για την οικογένεια Μητσοτάκη.
http://thefaq.gr/