7.2.17

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ του liberal.gr - Ζητά τώρα συγγνώμη από τους αναγνώστες του

Συγγνώμη από το αναγνωστικό του κοινό ζητά το liberal.gr επειδή ανάρτησε ένα άρθρο του Milo Yiannopoulos χωρίς να διευκρινίζει πως ήταν γραμμένο το 2015. Ωστόσο, αυτό μοιάζει σαν πταίσμα, αφού κανονικά οι ιθύνοντες του site θα έπρεπε..
να απολογηθούν για τη δημοσίευση του άρθρου ενός νεοφασίστα.
«Έπειτα από 16 μήνες λειτουργίας το Liberal έκανε την πρώτη του γκάφα, για την οποία και ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας» σημειώνεται αρχικά στην ανάρτηση μεταμέλειας και προστίθεται περαιτέρω: «Αναδείξαμε άρθρο του Milo Yiannopoulos, γνωστού blogger, που η γνώμη του επηρεάζει ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς κύκλους στην Ουάσινγκτον και το οποίο βρίσκεται στο κλίμα και πρόσφατων δηλώσεων περί δραχμής».
Στη συνέχεια το Liberal ενημερώνει πως το 2015 γράφτηκε εν τέλει το άρθρο του φασίστα Milo Yiannopoulos, ο οποίος είναι επικεφαλής της ακροδεξιάς ιστοσελίδας Breitbart News, με τα στελέχη που απαρτίζουν το site του να συνδέονται πλέον με τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Μπορεί το πνεύμα των ανθρώπων του D. Trump για τα πράγματα να παραμένει το ίδιο όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το liberal για ένα τόσο σοβαρό λάθος. Τα λάθη όμως γίνονται για να μας θυμίζουν ότι πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι», είναι η κατάληξη στο απολογητικό δημοσίευμα, ενώ παρακάτω παραθέτει το άρθρο του Yiannopoulos. 
Ο βρετανός δημοσιογράφος με ελληνική καταγωγή είναι γνωστός για τη ρατσιστική και μισαλλόδοξη ρητορική του κατά των μουσουλμάνων, ενώ αδυνατεί να αντιληφθεί κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που το Twitter μπλόκαρε το λογαριασμό εξαιτίας των φασιστικών αναφορών του.
http://www.periodista.gr/