30 Μαρ 2017

Επιχειρηματική μονάδα για την προώθηση αιολικών 'στήνει' στην Αθήνα η General Electric

Η εταιρεία παρά το γεγονός ότι κατέχει ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας, δεν είχε μέχρι σήμερα παρουσία στη χώρα μας και δεν είχε εγκαταστήσει «ούτε μία ανεμογεννήτρια» όπως λέγεται ..
χαρακτηριστικά.

Η απόφαση να προωθήσει πλέον οργανωμένα την τεχνολογία και τις ανεμογεννήτριες General Electric στη χώρα μας σχετίζεται με την εκτίμηση που κάνουν τα ηγετικά στελέχη της εταιρείας ότι ο κλάδος των αιολικών, που το 2016 έκανε μια καλή πορεία, θα παρουσιάσει επίσης αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Οι ενδείξεις αυτές ενισχύονται από το μεγάλο αριθμό ώριμων έργων και την κινητικότητα που δείχνουν ήδη οι εταιρείες του χώρου, αλλά και από το γεγονός ότι οι τράπεζες εμφανίζονται περισσότερο πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν αιολικά, σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο κλάδο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η GE, σε άλλους τομείς, είναι παρούσα στην Ελλάδα από το 1904, προσφέροντας τεχνολογίες υποδομών, υπηρεσίες και λύσεις στους τομείς των Μεταφορών, της Ενέργειας, των Κατασκευών και της Υγείας.
Στην Αθήνα βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης της GE για τον τομέα της Υγείας, ενώ μετά την απόκτηση της Alstom το 2015, το τεχνολογικό εύρος της GE έχει αυξηθεί, ενσωματώνοντας σημαντική τεχνογνωσία και κορυφαίες τεχνολογίες στην παραγωγή ατμοηλεκτρικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και τις τεχνολογίες Grid and High Voltage της Alstom.
Η GE είναι ηγέτης στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας (onshore wind), κατέχοντας πάνω από 50 GW της παγκόσμιας χωρητικότητας και έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 30 χιλιάδες ανεμογεννήτριες σε περισσότερες από 35 χώρες. Είναι, δε, πρωτοπόρος στην τεχνολογία των ψηφιακών αιολικών πάρκων (Digital WindFarm).
Πρέπει να σημειωθεί ότι η GE στοχεύει στον διπλασιασμό του μεριδίου της στην ευρωπαϊκή αγορά αιολικής ενέργειας μέχρι το 2020, και στο πλαίσιο αυτού του στόχου ελήφθη η απόφαση για τη δημιουργία της επιχειρηματικής μονάδας στην Αθήνα.

Το "Top 5" της παρουσίας της GE στη χώρα μας


1.      Η GE κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από γεννήτριες φυσικού αερίου, με πάνω από το 90% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος.
2.      Η GE κατέχει επίσης ηγετική θέση στον εγκατεστημένο ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και στα εξελιγμένα διαγνωστικά φάρμακα που προμηθεύονται δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
3.      Η GE έχει προμηθεύσει και υποστηρίζει μεγάλο κινητήρων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και τoυ Στρατού Ξηράς (jet engines & turbines).
4.      Τα Ελληνικά Δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου που κατέχουν ηγετική θέση στον παγκόσμιο στόλο, εξοπλίζονται από τα ηλεκτρικά συστήματα μετατροπής ισχύος της GE
5.      Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η GE εγκατέστησε ή παρείχε την εφεδρική ενέργεια που ήταν απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.
http://news247.gr