27 Απρ 2017

(Ν)τροπολογία-ρουσφέτι από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόστιμα λαθρεμπορίας

Σφοδρό σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση προκαλεί η βουλευτική ντροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Δημητριάδης (ΣΥΡΙΖΑ, Κοζάνης) και έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση προκειμένου να διαγραφούν πρόστιμα από παραβάσεις λαθρεμπορίας που..
έχουν καταλογιστεί σε εταιρείες του Δημοσίου αλλά έχουν περάσει σε χέρια ιδιωτών.

Η τροπολογία έχει την μορφή κυβερνητικού εγγράφου ωστόσο το «βάρος» της εισαγωγής» της στο κοινοβούλιο ανέλαβε κυβερνητικός βουλευτής, πρακτική που παραπέμπει ευθέως σε βουλευτικές τροπολογίες του παρελθόντος οι οποίες αποτελούσαν καραμπινάτα σκάνδαλα. Με τον τρόπο αυτό δεν γίνεται γνωστό ποιες περιπτώσεις αφορά η ρύθμιση, ούτε ποιο θα είναι το δημοσιονομικό κόστος. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Δημητριάδης είχε επιχειρήσει και τον Απρίλιο του 2016 να περάσει την ίδια ακριβώς ρύθμιση αλλά αναγκάστηκε σε απόσυρσή της μετά την γενικευμένη κατακραυγή από την αντιπολίτευση.

Σήμερα, ο ίδιος βουλευτής επανέφερε την ρύθμιση υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «επιθυμούμε να ξεμπλοκάρουμε και να φτιάξουμε κλίμα εμπιστοσύνης με τους επενδυτές. Προτείνουμε να μην είναι συνυπεύθυνος με πράγματα που έχουν τελεστεί στο παρελθόν και δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος».

http://www.protothema.gr/