28 Απρ 2017

ΣΟΚ και ΦΙΑΣΚΟ για τον γραφικό Μητσοτάκη - Τον άδειασαν μεγαλοπρεπώς Καραμανλής και Σαμαράς

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να σηκώσει ψηλά το θέμα της βουλευτικής τροπολογίας, αφού αφ’ ενός τον «άδειασαν» σημαντικά στελέχη της ΝΔ και αφ’ ετέρου δεν κατάφερε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι το κόμμα του καταψήφισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που δίνει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Από την ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την οποία η τροπολογία ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, απείχαν αρκετοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρωθυπουργοί: οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Οι δυο τους μάλιστα, μαζί με ακόμη έξι βουλευτές της ΝΔ, τους Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Κωνσταντίνο Κοντογεώργο, Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και Κωνσταντίνο Τζαβάρα, επέλεξαν να μην γνωστοποιήσουν καν την πρόθεση ψήφου τους όπως έπραξαν άλλοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η απουσία έξι βουλευτών της ΝΔ από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, χωρίς καν να δηλώσουν πρόθεση ψήφου, επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» και μάλιστα από το ίδιο του το κόμμα. Εκτός αυτού, δεν είναι τυχαίο ότι γαλάζιοι βουλευτές από τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη απέφυγαν να τοποθετηθούν είτε απέχοντας εντελώς από τη διαδικασία, είτε μέσω απλής πρόθεσης ψήφου.
koutipandoras