16 Μαΐ 2017

Θέλει (τώρα) συνταξιούχους χωρίς σύνταξη

Ο (απίστευτος) Χριστοδουλάκης βάζει τους 60άρηδες στο στόχαστρο
Τους 60άρηδες που πρόκειται να βγουν στη σύνταξη βάζει στο στόχαστρο ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης και από τους βασικούς υπευθύνους της άτακτης και εντελώς απροετοίμαστης εισόδου της ...
Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, που αποτέλεσε πηγή αναρίθμητων δεινών.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, μη συναισθανόμενος τις βαριές ευθύνες που ο ίδιος έχει, ως έμπιστος σύμβουλος του Κώστα Σημίτη αρχικά και με μακρά θητεία σε κρίσιμα οικονομικά υπουργεία από το 1996 έως το 2004, ζήτησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. με απύθμενο θράσος που φτάνει στα όρια της απανθρωπιάς να απαγορεύσει να παίρνουν σύνταξη όσοι είναι κάτω των 60 ετών, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια απόφαση. «Να κατοχυρώνει τη σύνταξη, αλλά ο δικαιούχος θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ό έτος» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη, εκτός από υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το διάστημα 2001-2004, ήταν από το 1996 έως το 2000 υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους. Την κρίσιμη, δηλαδή, περίοδο κατά την οποία η χώρα υποτίθεται ότι προετοίμαζε συντεταγμένα την είσοδό της στην ευρωζώνη.

Ο κ. Χριστοδουλάκης μέχρι σήμερα δεν έχει αρθρώσει λέξη σχετικά, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν εξαπάτησε κανέναν και ότι μπήκε νόμιμα στο ευρώ. Προφανώς ξεχνά πολλές... περίεργες πτυχές εκείνης της περιόδου ή δεν θέλει να τις θυμάται, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ως μέλος του σημιτικού συστήματος τυγχάνει σκανδαλώδους ασυλίας από τα ΜΜΕ.

Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε ορισμένα εξ αυτών να θέλουν να επιβάλουν τον πρώην υπουργό στο σημερινό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, πότε αναφέροντας ψευδώς ότι προορίζεται για επικεφαλής του Κατοχικού Ταμείου και πότε (πάλι ψευδώς) ότι συνομιλεί προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή δήθεν ο πρωθυπουργός εκτιμά τις ικανότητές του.

Ο κ. Χριστοδουλάκης αντί να ζητά νέο... αίμα από την κοινωνία, θα πρέπει πρώτα να εξηγήσει όσα «παράξενα» συνέβησαν όταν ήταν «τσάρος» της οικονομίας. Λόγου χάρη τη θολή ιστορία με τα swap της Goldman Sachs, με τα οποία «κρύφτηκε» εν μια νυκτί χρέος ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
http://www.dimokratianews.gr