30.5.17

Ναύπλιο -ειναι ηθικο?Έμμισθος Αντιδήμαρχος έχει δική του ΜΚΟ - Χορωδία και εισπράττει χρήμα μέσω εκδηλώσεων.
Ο έμμισθος αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλίου κύριος Ρούτουλας διατηρεί εδώ και χρόνια ΜΚΟ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ως «χοράρχης» με την επωνυμία ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ....

Το Σεπτέμβρη του 2013, είχε ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου Ναυπλίου Κωστούρου και επικεφαλή αντιπολίτευσης Γραμματικόπουλου καθώς και του μουσικού κυρίου Ρούτουλα, όταν ο τελευταίος είχε δηλώσει πως θα κατέβει υποψήφιος στις εκλογές με τον Κωστούρο, πράγμα που έγινε και σήμερα μάλιστα ο κύριος Ρούτουλας είναι και Αντιδήμαρχος.

Η ένσταση του κ. Γραμματικόπουλου ήταν ότι και αν ακόμη ήταν νόμιμη η αμοιβή που εισέπραττε ο κύριος Ρούτουλας, ως Πρόεδρος και διαχειριστής της χορωδίας «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» δεν ήταν ηθικό να είναι υποψήφιος με τον Κωστούρο που έκανε τις αναθέσεις.

Μιλάμε για τρεις εκδηλώσεις το χρόνο, που συμμετείχε η χορωδία και πληρώνονταν από το Δήμο με 2.000 και 2.500 Ευρώ τη φορά.

Από το 2014 που ο κύριος Ρούτουλας είναι Δημοτικός Σύμβουλος, εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος και διαχειριστής  και να αμείβεται η χορωδία για τις εμφανίσεις της, στις τρεις ετήσιες εκδηλώσεις.
Έτσι λοιπόν και για την εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως στις 28 Μαΐου, η χορωδία «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» του κυρίου Ρούτουλα, θα πληρωθεί με 3.500 Ευρώ (ανέβηκε ο τιμάριθμος;) 

Θα πείτε, "έλα μωρέ" τόσα χαλάμε, άσε να θυμηθούμε πως έπεσε η Βασιλεύουσα... Μαζί σας, μόνο που δε θα πληρώσουμε μόνον αυτά! Έχει και συνέχεια...

Πάμε πάλι στο Σεπτέμβρη του 2013 όπου ο κύριος Ρούτουλας σε απάντηση της διαμαρτυρίας του Γραμματικόπουλου, μεταξύ άλλων αναφέρει, "...Το χρηματικό ποσό των 2500 € για την εκδήλωση δεν το έδωσε σε εμένα ο Δήμαρχος Δημήτριος Κωστούρος αλλά στον νόμιμο φορέα της χορωδίας «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης, τα οποία ο Χρήστος Γραμματικόπουλος γνωρίζει πολύ καλά (αμοιβές μουσικών και ορχήστρας, ηχητική κάλυψη, εκτυπωτικά, ταχυδρομικά κτλ)..."


Είναι αλήθεια αυτό που λέγατε κύριε Ρούτουλα; Γιατί εκτός από τα 3.500 Ευρώ που πληρώνεται η χορωδία από το Δήμο Ναυπλιέων, τα υπόλοιπα έξοδα της εκδήλωσης καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το ΔΟΠΠΑΤ και την Περιφέρεια.

Ο ΔΟΠΠΑΤ για την εκδήλωση της 28ης Μαΐου πληρώνει επιπλέον 1510 ευρώ για την εκτύπωση αφισών, προσκλήσεων και ηχητικής – φωτιστικής κάλυψης
  και η Περιφέρεια άλλα 1838 ευρώ για φιλοξενία και ηχητικά Αυτά δίνονται κατόπιν αιτήσεων του κυρίου Ρούτουλα... του αμειβόμενου αντιδήμαρχου - χοράρχη κ.λ.π.


Το σύνολο 6.848 Ευρώ...

Το ίδιο έχει γίνει και σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις που συμμετείχε η χορωδία του κυρίου Ρούτουλα, εκτός από την αμοιβή της χορωδίας πληρώνονται και όλα τα άλλα έξοδα, τα στοιχεία υπάρχουν και έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια... Κατάλαβες; Έχεις χορωδία; Έλα στο Ναύπλιο πάρε χρήμα και μπες και στο ψηφοδέλτιο!
Το ερώτημα περί νομιμότητας και ηθικής παραμένει, είναι δυνατόν αμειβόμενος Αντιδήμαρχος, να εισπράττει και χρήματα από το Δήμο, έστω για τη χορωδία του, όταν μάλιστα άλλες χορωδίες του Δήμου δεν πληρώνονται για τις εμφανίσεις τους;