31.5.17

«Κόλαφος» ο Ρ. Ντουτέρτε στην Τσέλσι Κλίντον: «Πώς αντέδρασες όταν ο πατέρας σου γα@@σε την Λεβίνσκι;»

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, έβαλε στο στόχαστρό του την κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τσέλσι Κλίντον, επειδή σχολίασε τις δηλώσεις του με τις οποίες «έδινε την άδεια» στους στρατιώτες του να βιάσουν μέχρι και τρεις γυναίκες.

Την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας σε άνδρες του φιλιππινέζικου στρατού στα νότια της χώρας, και θέλοντας να τους δείξει ότι απολαμβάνουν την πλήρη στήριξή του, ο πρόεδρος Ντουτέρτε είπε στους στρατιώτες ότι «μπορούν να βιάζουν έως και τρεις γυναίκες» χωρίς να υπάρξουν συνέπειες για αυτούς.

«Κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τα υπόλοιπα επάνω μου. Ο στρατιωτικός νόμος και οι συνέπειές του, είναι δικό μου θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, με το αποκρουστικό αστείο του να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

«Αυτά τα ζητήματα δεν είναι ποτέ αστεία», έγραψε η Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και της υποψήφιας στις τελευταίες εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι, στον λογαριασμό της στο Twitter. Σε επακόλουθη ανάρτησή της χαρακτήρισε τον Ντουτέρτε «εγκληματία», επισημαίνοντας ότι δεν τρέφει κανέναν σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Είναι σημαντικό να τονίζουμε ξανά και ξανά ότι ο βιασμός δεν είναι ποτέ αστείος», συμπλήρωσε η Τσέλσι Κλίντον, προκαλώντας την οργή του Ντουτέρτε.

Ο 72χρονος πρόεδρος καταφέρθηκε σήμερα εναντίον της Κλίντον αλλά και όλων των επικριτών του, αποκαλώντας τους «πόρνες»«Δεν αστειευόμουν, απλώς μιλούσα σαρκαστικά. Δεν γελάω με τα δικά μου αστεία», είπε ο Ντουτέρτε για να προσθέσει στη συνέχεια: «Θέλω να πω στην Τσέλσι Κλίντον, όταν ο πατέρας σου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, γαμ@@σε τη Λεβίνσκι και τα κορίτσια στον Λευκό Οίκο, πώς αισθανόσουν; Είχες επιτεθεί τότε στον πατέρα σου;».

Στη συνέχεια, ο Φιλιππινέζος πρόεδρος κατηγόρησε τον αμερικανικό στρατό ότι έχει βιάσει χιλιάδες γυναίκες στις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, ενώ στη συνέχεια επανέφερε την κουβέντα στην Κλίντον: «Εσείς οι Αμερικάνοι, όπως η Τσέλσι, πρέπει να προσέχετε τι λέτε, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Επαναλαμβάνω: όταν ο Κλίνον γαμ@@@σε τη Λεβίνσκι, εσύ τι είχες πει, τι είχες κάνει;».