13 Μαΐ 2017

Ποιοί περιμένουν τον Σάκη Ιωαννίδη στη Β΄ Αθηνών, για να τον… τσαλακώσουν

Μετά τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, είναι το νεώτερο “πολιτικό παιδί” του Βαγγέλη Πάνου, του πάλαι ποτέ στενού συνεργάτη του Γιώργου Βουλγαράκη, που αποχώρησε… με θόρυβο από το γραφείο του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξεως, ο οποίος, σε κάποια περίοδο της πολιτικής
σταδιοδρομίας του πίστευε ότι μπορούσε να είναι ο φυσικός διάδοχος του Κώστα Καραμανλή, και το τότε φαβορί Ντόρα Μπακογιάννη “να βλέπει τη σκόνη του”.
Ο περί ου ο λόγος Σάκης Ιωαννίδης, επίσης πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, δηλώνει με συνέντευξή του στο PeristeriNews ότι θα ήθελε να μετρηθεί στην κοινωνία της Β’ Αθήνας. Δηλαδή, σε… απλά ελληνικά, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να είναι υποψήφιος στη μεγαλύτερη εκλογική Περιφέρεια της χώρας. Με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη φυσικά…
Ο Σάκης Ιωαννίδης είχε δείξει εδώ και αρκετό καιρό τις σχετικές προθέσεις του. Συμμετείχε σε εκδηλώσεις και… κοπές πίτας της Β’ Αθηνών, ενώ εμφανίζεται και στα ΜΜΕ με τον αέρα του υποψήφιου βουλευτή, παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δώσει ακόμη χρίσμα σε κανέναν… μη βουλευτή.
Μπορεί ο Σάκης Ιωαννίδης να κοπεί από τα ψηφοδέλτια, από την ηγετική ομάδα του Μοσχάτου; Θα μπορούσε. Αλλά δεν θα κοπεί. Ο ίδιος άλλωστε έχει έρθει εσχάτως κοντά στο περιβάλλον Μητσοτάκη, αφήνοντας πίσω του τις δύσκολες στιγμές της εσωκομματικής μάχης, όταν είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η μάχη της Β’ Αθηνών ωστόσο, δεν θα είναι εύκολη για τον Σάκη Ιωαννίδη, παρά την ‘ευλογία” του Βαγγέλη Πάνου, ο οποίος, ως στενός συνεργάτης του Γιώργου Πατούλη στην ΚΕΔΕ, έχει προνομιακή πρόσβαση στη δεξαμενή των δημάρχων, που κάθε υποψήφιος βουλευτής χρειάζεται.
Τον Σάκη Ιωαννίδη τον περιμένουν πολλοί στη Β’ Αθηνών για να τον… τσαλακώσουν. Από τους άσπονδους φίλους του στην ΟΝΝΕΔ, μέχρι τους μητσοτακικούς που δεν ξεχνούν τον ρόλο του στην εσωκομματική μάχη υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Και από τους φίλους του Αντώνη Σαμαρά, που θυμούνται ότι ο Σάκης Ιωαννίδης ήταν εκείνος ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, το βράδυ του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2017, μέχρι τους καραμανλικούς, που συγκατοίκησαν αναγκαστικά με τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στη μάχη του 2015, αν και γνώριζαν ότι δεν είχε σχέση με το μεγαλύτερο εσωκομματικό στρατόπεδο της Κεντροδεξιάς.
https://ysterografa.gr