16 Μαΐ 2017

Απεργιακες κινητοποιήσεις από σήμερα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

  • Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα τα συνδικάτα
  • Την Τετάρτη 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί
  • Δεμένα σήμερα και αύριο τα πλοία...
Ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την προσεχή Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 17 Μαΐου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την Πέμπτη (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου) θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΗΣΑΠ: Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.
OAΣΑ: Ατέλειωτη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό τις επόμενες ημέρες καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας από τις 16 έως τις 18 Μαΐου.
Αναλυτικότερα, σήμερα Τρίτη τα λεωφορεία δεν θα εκτελούν δρομολόγια από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε ματαιώσεις δρομολογίων θα προχωρήσει στις 17 Μαΐου όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Ειδικότερα, δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 16/5/2017 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17/5/2017, σε όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.
Πλοία: Αγκυροβολημένα στα λιμάνια θα μείνουν τα καράβια για ένα 48ωρο καθώς η ΠΝΟ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, από σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 17 Μαΐου.
Αεροδρόμια: Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ.
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Την κήρυξη 24ης απεργίας από τις 6 π.μ σήμερα έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 17 Μαΐου αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.