22 Μαΐ 2017

Μαίνεται ο εμφύλιος: «Φαρμάκι» Ντόρας για καραμανλικούς – Έχει και η ΝΔ λαϊκιστές

Φαρμακερή σπόντα με εσωκομματικούς αποδέκτες στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην ...
κυβέρνηση, την οποία εγκάλεσε μεταξύ άλλων για αναξιοπιστία και τόνισε πως έχει αποτύχει, η κα Μπακογιάννη σε μία αποστροφή του λόγου της σημείωσε πως «σε όλα τα κόμματα υπάρχουν λαϊκιστές».
Προχώρησε δε έτι περαιτέρω, τονίζοντας πως στη ΝΔ «οι μεταρρυθμιστές έχουν πάρει το πάνω χέρι σήμερα και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν όλες τις αλλαγές», ξακαθαρίζοντας επί της ουσίας πως αναφέρεται σε στελέχη και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι προφανώς τηρούν αποστάσεις από την ηγεσία και τις σημερινές επιλογές της.
Πέραν του αυτονόητου, ότι δηλαδή η κα Μπακογιάννη έχει τηρήσει προσεκτικές μεν αλλά σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρη η «σπόντα» της προς το καραμανλικό στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας και ενδεικτική του υπόγειου πολέμου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μετά και το πλήρες αδιέξοδο της εκλογολογίας από τον αρχηγό της ΝΔ.
Αυτό που ωστόσο προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι η εν λόγω αιχμή με εσωκομματικούς αποδέκτες γίνεται για πρώτη φορά από την ίδια τη Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς μέχρι στιγμής αντίστοιχα «μηνύματα» της ηγεσίας έφθαναν στους αποδέκτες τους μέσω φιλικά διακείμενων δημοσιογράφων και εκδοτικών συγκροτημάτων που φρόντιζαν την αποδόμηση του καραμανλισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE η αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο καραμανλικό μπλοκ, το οποίο ετοιμάζεται εξάλλου σε λίγα εικοσιτετράωρα να θέσει ευθέως θέμα στρατηγικής της ΝΔ από το βήμα της μεγάλης εκδήλωσης του Νίκου Δένδια με τίτλο «Δυνατά από την αρχή».
Ήδη εξάλλου, τα… προεόρτια τροχιοδεικτικά πυρά των εσωκομματικών έριδων έχουν καταστεί σαφή τόσο από το «συντάσσομαι με τη ΝΔ» της Κατερίνας Παπακώστα στην ψηφοφορία στη Βουλή, η οποία μάλιστα την επόμενη μέρα με άρθρο της στο ΑΠΕ κατακεραύνωσε την ηγεσία για τις επιλογές της και τους ακραίους, στους οποίους έχει δώσει τα κλειδιά του κόμματος, όσο και από την αποστροφή του Γιώργου Βλάχου πως «για το χρέος είμαστε μαζί σας».
http://www.tribune.gr