5 Ιουν 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: 100 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟ

louketaΣε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Μίχαλος κάνει αναφορά στις συνέπειες που έχει η κρίση για την επιχειρηματικότητα τονίζοντας ότι το βάρος της δημοσιονομικής «θεραπείας» που επιβλήθηκε στη χώρα μας έπεσε σχεδόν εξ ολοκλήρου στις πλάτες των ...
φορολογουμένων, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. «Η επιμελητηριακή κοινότητα -όπως και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου – είχε επισημάνει από την αρχή, ότι η δημοσιονομική «θεραπεία» που επιβλήθηκε στη χώρα ήταν λανθασμένη, επισημαίνει ο κ. Μίχαλος και προσθέτει : «Όλες οι μελέτες διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ και άλλοι, έδειχναν ξεκάθαρα ότι σε περιπτώσεις που απαιτείται μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, το ενδεδειγμένο μείγμα πολιτικής πρέπει να στηρίζεται κυρίως στη μείωση των δαπανών και λιγότερο στην ενίσχυση των εσόδων μέσω της φορολογίας».
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημειώνει ότι «όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις διαπραγματεύθηκαν τους όρους των προγραμμάτων, αλλά  σε λανθασμένη κατεύθυνση.  Είναι αδύνατον να επιτευχθούν τέτοια πλεονάσματα σε μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται. Και είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη, με αυτό το ύψος της φορολογίας και των εισφορών. Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει. Ας καταλάβουν όλοι ότι κάθε μέρα που περνά, χωρίς δραστική αλλαγή δημοσιονομικής πολιτικής, η Ελλάδα λιγοστεύει. Λιγοστεύει σε επιχειρήσεις, σε εισοδήματα, σε ανθρώπους, σε δεξιότητες, σε επίπεδο ζωής».
Εναλλακτικές, βιώσιμες προτάσεις υπάρχουν. Το θέμα είναι οι προτάσεις αυτές, να βρουν επιτέλους ανταπόκριση καταλήγει ο κ. Μίχαλος.