27 Ιουν 2017

Ενταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ενταση, σπρωξίματα, ήταν το σκηνικό που επικρατούσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Μάλιστα σημειώθηκε επεισόδιο με άντρα μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου στις 9.45 το πρωί, όταν άνδρες της αστυνομίας έπεσαν πάνω του προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Την ίδια ώρα τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά στις περισσότερες γειτονιές. 
Στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.
«Με τον πρωθυπουργό έχουμε συναντηθεί σε πολύ δύσκολες εποχές στους δρόμους, θα καταλάβει την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν άσχημο το κλίμα. Πιστεύω θα βρεθεί μία καλή λύση. Πριν από τρία χρόνια, με δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι αυτός ο νόμος Ραγκουση, όπου δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πηγαίνουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα τον καταργήσει», δήλωσε για τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ έληξε μέσα σε πέντε λεπτά με τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση να τονίζουν σε δηλώσεις τους ότι ο υπουργός τους αποκάλεσε μαϊντανούς.

iefimerida.gr