15 Ιουν 2017

Λονδίνο: Αποφεύγουν να δώσουν νεο αριθμό θυμάτων από την φωτιά στον Πύργο

Μπορεί τα σωστικά συνεργεία να έφτασαν μέχρι τελευταίο όροφο του Πύργου Grenfell που καταστράφηκε από την φοβερή πυρκαγιά αλλά νεότερο απολογισμό για τον αριθμό των νεκρών δεν έχουν δώσει οι βρετανικές αρχές.
Ούτε όμως και για τον αριθμό των
αγνοουμένων. Οι μόνες επίσημες ανακοινώσεις είναι για την στατικότητα του κτιρίου αλλά και για το πως εξελίσσονται οι έρευνες. Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 12 ανθρώπων.
Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε σήμερα ότι οι πυροσβέστες έφθασαν στον τελευταίο όροφο του 24οροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο που κάηκε χθες, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα γιατί δεν είναι ασφαλές γι αυτούς να περπατούν στις άκρες των καμένων χώρων του.

Σε συνέντευξή της στο ITV, η Κότον είπε ότι "κάποιες από τις εσωτερικές δομές (του κτιρίου) δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή ασφαλείς, ωστόσο είναι ασφαλής ο κεντρικός πυρήνας του. Επομένως, οι πυροσβέστες μου ανέβηκαν στον τελευταίο όροφο χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν την αρχική, σύντομη έρευνα από τις εισόδους των διαμερισμάτων".
"Παρότι έχουμε ανέβει εκεί, δεν έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ενδελεχή έρευνα και μέχρι να μπορέσουμε να καταστήσουμε ασφαλές το κτίριο δεν θέλω να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των πυροσβεστών μου αυτή τη στιγμή".
Η Κότον είπε ότι στατικοί μηχανικοί και ειδικοί αστικής έρευνας και διάσωσης θα επιθεωρήσουν το κτίριο σήμερα και όταν κριθεί ασφαλές θα πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα.

Τους έκαψαν ζωντανούς!
Την ίδια ώρα και με τις καταγγελίες για περίεργη επέκταση της φωτιάς να πέφτουν βροχή έρχεται στο φως η αποκάλυψη πως υπήρχαν σοβαρές παραλείψεις.
Παραλείψεις που οι ένοικοι είχαν εντοπίσει και είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε με τα αποτελέσματα που όλος ο κόσμος παρακολούθησε χθες με κομένη την ανάσα.
Λονδίνο: Ο πύργος της κολάσεως και τα ουρλιαχτά του πόνου! Θρήνος και οργή για τους νεκρούς [vids]
Τα έγγραφα της ανακαίνισης ενός πύργου διαμερισμάτων στο Δυτικό Λονδίνο όπου τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά χθες, δεν αναφέρονται καθόλου σε ένα είδος προστατευτικού τείχους που θα έπρεπε να περιλαμβάνεται σε ανακαινίσεις ουρανοξυστών, σύμφωνα με ειδικούς ασφάλειας κτιρίων.
Η δημοτική αρχή στην οποία ανήκει το κτίριο Grenfell Tower στο Κένσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν είχαν τοποθετηθεί τείχη πυροπροστασίας στους περισσότερους ορόφους μεταξύ των θερμομονωτικών σανίδων που τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό του κτιρίου κατά την ανακαίνιση.
Η εταιρεία οικοδόμησης του κτιρίου, ο όμιλος Rydon, επίσης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ίδιο, δήλωσε όμως ότι η ανακαίνιση "ακολούθησε όλους τους υποχρεωτικούς κανονισμούς που αφορούν τη δόμηση, τις πυρκαγιές, και την υγεία και ασφάλεια" του οικοδομήματος και των κατοίκων.
Ο Πύργος Γκρένφελ, όπως ονομάζεται το κτίριο της δεκαετίας του '70, αποτελείται από 24 ορόφους που φιλοξενούν εκατοντάδες και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε πέρσι.


Με εξαίρεση μερικούς από τους χαμηλότερους ορόφους, ο πύργος τυλίχθηκε στις φλόγες σχεδόν ολόκληρος, παγιδεύοντας οικογένειες. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα προς το παρόν, ενώ η έρευνα για να εντοπιστούν έχει ήδη αρχίσει.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι θα διεξαχθεί μία πλήρης έρευνα τονίζοντας ότι: “εάν οι αρχές πρέπει να πάρουν κάποια μαθήματα, θα το πράξουν.”
Σήμερα, επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας και μίλησε με τους πυροσβέσ
τες.