6 Ιουν 2017

ΠΙΟ ΠΑΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η χώρα στην οποία οι Ολιγάρχες διορίζουν τον αρχηγό της Πυροσβεστικής

Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα επενδύσει στη χώρα που οι Ολιγάρχες διορίζουν ακόμη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής;
Αυτό το υπαρξιακής φύσεως ερώτημα
του Θανάση Μαυρίδη τα λέει όλα για την Κολομβία των Βαλκανίων που καμώνεται πως μεταρρυθμίζεται και οι δανειστές κάνουν πως την πιστεύουν.
Και να πεις ότι είναι ο αρθρογράφος του Der Spiegel που παρατηρεί τα αυτονόητα μετά από 7 χρόνια Μνημόνια; Τα ίδια έλεγε και ο Σόιμπλε το 2010 για τους Ελληνες Ολιγάρχες. Κι όμως το 2017 και μετά από 4 Μνημόνια οι Εθνικοί μας Ολιγάρχες εξακολουθούν να διορίζουν τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και να γίνονται ακόμη πιο ισχυροί.
«Η διαρκής κρίση της χώρας δεν βασίζεται στην έλλειψη ρευστότητας, οι δανειστές φρόντισαν πάντα για ρευστό»-σημειώνει το Der Spiegel.
Η χώρα υποφέρει από μια δυσλειτουργική κρατική δομή και μια ανίκανη και απρόθυμη πολιτική τάξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αρέσκεται στο να μετακινεί την καταστροφική κατάσταση στη μισητή πολιτική λιτότητας. Βέβαια, σε λιτότητα υποβλήθηκαν κι άλλες χώρες, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρο, αλλά μπόρεσαν να βγουν στις αγορές και να δανειστούν χρήματα, μερικές μάλιστα αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ότι η Γερμανία» υπενθυμίζει. Και το περιοδικό συνεχίζει: «Οι ελληνικές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος έλεγαν μεγάλα λόγια για τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιούσαν και αποτύγχαναν όταν έρχονταν η ώρα να το κάνουν. Ελλείψεις στη δημόσια διοίκηση, καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, το πρόγραμμα διάσωσης λειτουργούσε σύμφωνα με ένα εύκολο σχήμα: οι Έλληνες καμώνονταν ότι μεταρρύθμιζαν, οι δανειστές καμώνονταν ότι τους πίστευαν. Διπλή αυταπάτη αυτού του τύπου ισούται με οργανωμένη ανευθυνότητα».
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύμμαχοί του της πεφωτισμένης Δεξιάς είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι να σβήσει ο ήλιος-γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης στο liberal.gr: Σε αυτή την φάση θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν και να υπογράψουν πάση θυσία μία οποιαδήποτε συμφωνία με την τρόικα και στην συνέχεια να παίξουν το έργο της ανάπτυξης. Αν το έργο αυτό δεν βγει, θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο B για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Θα κάνουν τα πάντα, αρκεί να μην βγει ο Μητσοτάκης! Περί αυτού πρόκειται! Θα κάνουν -στην κυριολεξία- τα πάντα για να εξακολουθήσουν τα πέντε – δέκα σπίτια να κλείνουν δουλειές στην πλάτη μιας χώρας που ψυχορραγεί, που κινδυνεύει με χαθεί από τον χάρτη. Και ξέρουν ότι με τον Κυριάκο το «παιγνίδι» θα ανοίξει, με κίνδυνο να μην πρωταγωνιστούν πλέον οι ίδιοι. Αυτό ακριβώς φοβούνται και θα το πολεμήσουν με κάθε όπλο που έχουν. Και διαθέτουν όπλα. Όπως και ψήφους σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει να παίρνουν ένα τηλέφωνο και να διορίζουν τον αρχηγό της Πυροσβεστικής. Με ένα άλλο να μπλοκάρουν τις επενδύσεις των «ανταγωνιστών» τους και με ένα ακόμη να έχουν στην αυλή τους όποιον πολιτικό αρχηγό επιθυμούν. Και θα τα χάσουν όλα αυτά για να μπουν κανόνες στην χώρα; Αστειεύεστε! Τα Συριζαϊκά φερέφωνα θα λένε ότι κάποιες εφημερίδες θα στηρίζουν Κυριάκο και οι εφημερίδες αυτές, για παράδειγμα, θα ζητούν Οικουμενική και εθνική συμφιλίωση. Έχουμε να δούμε πολλά σε αυτό τον τελευταίο κύκλο της παράνοιας. Δεν θα είναι ήρεμοι οι επόμενοι μήνες. Το αντίθετο, κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Ξέρουμε, όμως, που οδηγούν! Σε ένα νέο μνημόνιο! Το πιο σκληρό απ’ όλα. Η καλύτερη λύση για την χώρα θα ήταν να είχαμε ήδη πάει σε εκλογές από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τώρα είναι και μάλλον απίθανο να γλιτώσουμε το επόμενο μνημόνιο. Σε λίγους μήνες πρέπει να βγούμε στις αγορές. Πρέπει, δηλαδή, να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να βρούμε πολλούς ξένους επενδυτές που θα μας δανείσουν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ με ένα φυσιολογικό επιτόκιο. Πιστεύει κανείς ότι αυτή η χώρα, στα σημερινά της χάλια, με αυτό το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας που την χαρακτηρίζει, θα μπορέσει να τα καταφέρει; Δεν μιλάμε για κάποια δοκιμαστική έκδοση. Μιλάμε για κανονική έξοδο στις αγορές. Το θέμα δεν είναι το τι ευχόμαστε να γίνει. Μακάρι με ευχές να κτίζαμε παλάτια. Ευχόμαστε, λοιπόν, όλα να πάνε καλά και οι επενδυτές να φέρουν πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Νομίζετε ότι αυτό είναι εφικτό με αυτή την κυβέρνηση; Κι αν ναι, γιατί δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα; Ποιος κανονικός άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο εμπιστεύεται αυτό το Κίνημα της σαχλαμάρας που διοικεί αυτή την χώρα τα δύο τελευταία χρόνια;
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ
Eνα τηλεφώνημα που δεν το περίμενε δέχθηκε ξημερώματα Δευτέρας ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην οθόνη του κινητού εμφανίστηκε το όνομα του Πολ  Τόμσεν. Μέσα στον ύπνο του αναρωτήθηκε για κλάσματα δευτερολέπτου αν του έκανε πλάκα ο γιος του ο Τσε που δεν χάνει ευκαιρία να τρολάρει την επαναστατικότητα του μπαμπά.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Κι όμως ήταν ο ίδιος ο Πολ Τόμσεν.
-Αλέξη σου ζητώ συγνώμη που σε ξυπνάω άγρια χαράματα ώρα Ελλάδας, αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σου τη χαρά και το αίσθημα δικαίωσης για την προσπάθεια διάσωσης της πατρίδας σου. Βλέποντας την απρόσμενη ανάπτυξη 0.4% και την νέα μετοχική σύνθεση του Mega και κυρίως το γεγονός ότι κατάφερες να εξαφανισθούν τα 200 εκατ. θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ αισθάνομαι δέος όπως ο Γιώργος Παπαδάκης για τον γιο του που διεσώθη από τους αιμοδιψείς του ISIS. H νέα μετοχική σύνθεση του Mega αντικατοπτρίζει το μέγεθος της επιτυχίας όλων μας. Το μέγεθος της επιτυχίας των Μνημονίων. Εγώ, εσύ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, όλοι μας, δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε καταφέρει καλύτερα…Είμαστε σπουδαίοι Αλέξη μου…
.Πράγματι Πολ, αισθάνομαι κι εγώ ανείπωτη χαρά καθώς το επαναστατικό όνειρό μου να διαφυλάξω το πελατειακό κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων και να γίνω ο τροχονόμος της νέας-παλαιάς διαπλοκής και των Ολιγαρχών έγινε πραγματικότητα. Αναγνωρίζω σε σένα, την Μέρκελ και τον Σόιμπλε ότι έγινα πρωθυπουργός χάρη σε σας και την ευκαιρία που μου δώσατε να υποδυθώ τέλεια τον ρόλο του αριστερού αντιμνημονιακού ηγέτη της αντιπολίτευσης. Μετά από 7 χρόνια Μνημόνια θεωρώ ότι ο στόχος της φτωχοποίησης των Ελλήνων και η βουλγαροποίηση της χώρας μου αποδίδει καρπούς. Είμαι έτοιμος να σας παραδώσω μια πιο ωραία χώρα, από άποψη φυσικής ομορφιάς, από την Βουλγαρία με μισθούς Βουλγαρίας, εξίσου διεφθαρμένο πελατειακό κράτος και τους κοινούς μας φίλους του Ολιγάρχες ανέγγιχτους. Η πιο μεγάλη μου όμως προσφορά Πολ, είναι το γεγονός ότι γίνονται όλα αυτά και χάρη σε μένα δεν ανοίγει μύτη. Είδες με τι μαεστρία κατάφερα ο ΔΟΛ που χρωστάει 220 εκατ. ευρώ και το Μega που χρωστάει άλλα 200 εκατ. ευρώ να αλλάξουν χέρια με 22 εκατ. ευρώ; Είμαι σίγουρος ότι ο εφοπλιστής Μαρινάκης θα ξεπαστρέψει τους υπόλοιπους μετόχους το Mega και με άλλα 20 εκατ. θα έχει όλο το κανάλι δικό του. Αυτά τα μαγικά μόνο με μένα πρωθυπουργό θα μπορούσαν να γίνουν…
-Αλέξη μια και μιλάς για το Mega, δεν φοβάσαι μην βγουν τα καλάσνικωφ ανάμεσα στους μετόχους. Οπως έγραψε και το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” πρόκειται για εκρηκτική σύνθεση. Ο ένας θα θέλει να ξεπαστρέψει τον άλλον…
.Μην ανησυχείς Πολ. Εάν μου δημιουργήσουν προβλήματα θα βάλω τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις να τους εκτελέσουν…
-Αλέξη, οι Ελληνες τρομοκράτες είναι κρατικοδίαιτοι; Είναι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών του;
.Δεν το ξέρες ρε συ Πολ; Από την εποχή της 17 Νοέμβρη έως και σήμερα. Ακόμη και ο φερόμενος ως αρχηγός της Οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας είναι υπάλληλος-χαφιές των Υπηρεσιών Ασφαλείας. Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ελλάδος δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τις δικές σας…Οπότε αν χρειαστεί θα αναλάβουν δράση οι “τρομοκράτες”…Σου στέλνω μάλιστα και δύο φωτογραφίες για να δεις τους καλοστημένους αστυνομικούς μου που υποδύονται τους αντιεξουσιαστές…Στην μία φωτό θα δεις τον αντιεξουσιαστή να λέει στον μπάτσο που σηκώνει το γκλομπ:
-Mη βαράς ρε κι εγώ μπάτσος είμαι…(δες φωτό κάτω):

.Aγαπητέ Πολ, έτσι κυβερνιέται η Ελλάδα από ιδρύσεως της…

-Δεν μου λες ρε συ Αλέξη, τον φάκελο βόμβα στον ταλαίπωρο Παπαδήμο υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού τον ταχυδρόμησαν;
.Πολ, σε παρακαλώ μην μου κάνεις αδιάκριτες ερωτήσεις…Το θέμα είναι ότι έτσι κυβερνιέται η Ελλάδα. Αυτό τα λέει όλα.
-Δηλαδή Αλέξη, μπορείς να μου πεις με απλά λόγια ποια είναι η συνταγή διακυβέρνησης της Ελλάδας;
.Κοίτα Πολ, όπως γράφει και το Κουρδιστό Πορτοκάλι η συνταγή διακυβέρνησης της Ελλάδας είναι η εξής:
 Οι καναλάρχες, οι ολιγάρχες, οι δημόσιοι υπάλληλοι (πελατειακό κράτος) και οι “τρομοκράτες” είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για να παραμείνουν γατζωμένες στην εξουσία.
http://kourdistoportocali.com