21.6.17

Και ο ΜΠΑΙΡΟΥ αποχωρει..μενει μονος του η λουλου ο ΜΑΚΡΟΝ....ΑΠΑΝΩΤΑ πληγματα και ραγδαιες εξελιξεις στην ΓΑΛΛΙΑ.Απανωτά είναι τα πλήγματα για τον Εμανουέλ Μακρόν μετά τη νίκη  του στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.
Μία μέρα μετά την ανακοίνωση από την υπουργό Άμυνας Σιλβί Γκουλάρ από το Υπουργείο Άμυνας από την κυβέρνηση αποχωρεί ο  Φρανσουά Μπαϊρού του
MoDem, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ τον νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας να φτάσει εκεί που είναι. Ο Μπαϊρού είχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου δικαιοσύνης.
Η  Γκουλάρ που ανήκει στο κόμμα του Μπαϊρού  λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας που αφορά ευρωβουλευτές -μεταξύ των οποίων και την ίδια- σχετικά με το ότι παρουσίαζαν σαν συνεργάτες τους άτομα που στην πραγματικότητα εργάζονταν σε κομματικά πόστα στο Παρίσι. 
Η δικαστική έρευνα αφορά και άλλη μία υπουργό της κυβέρνηση Φιλίπ, την Μαριέλ ντε Σαρνέ, η οποία έχει το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Μέχρι πρότινος ο  Μπαϊρού δήλωνε ότι οι λόγοι παραίτησης της Γκουλάρ είναι προσωπικοί και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του MoDem στην κυβέρνηση.