6.6.17

Παρέμβαση Ρωσίας υπέρ... Κατάρ: «Μην τους πειράξετε» - Συνομιλία Β.Πούτιν με αλ Θάνι!

Ξαφνική στήριξη στο Κατάρ είχαμε πριν  λίγο και ενώ τα σαουδαραβικά στρατεύματα "ζεσταίνουν" τις μηχανές στα σύνορα με το πάμπλουτο κρατίδιο, η ηγεσία του οποίου
στήριζε τους πάσης φύσεως ισλαμιστές τρομοκράτες, όπως και η Σαουδική Αραβία, φυσικά, αλλά όλα αυτά μέχρι να υπάρξει προσέγγιση με ην Τεχεράνη, ουδόλως ενοχλούσαν τους Σαουδάραβες.
Με μία ανακοίνωση που λέει "STOP" στις όποιες σκέψεις για εισβολή στο κρατίδιο (ένα από τα πλουσιότερα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο) η Ρωσία παίρνει θέση, με το Κρεμλίνο να ανακοινώνει ότι "Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ-Θάνι πως η στάση της Ρωσίας είναι σταθερή: Οι καταστάσεις κρίσεων πρέπει να επιλύονται με πολιτικά και διπλωματία μέσα, μέσω διαλόγου και όχι με μονομερείς αποφάσεις"! 
Επίσης ανακοινώθηκε ότι "Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πούτιν και ο αλ Θάνι επίσης συζήτησαν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ, κατά κύριο λόγο στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων". Που σημαίνει ότι η Μόσχα αναλαμβάνει την προστασία ου Κατάρ σε μια εξέλιξη που μένει να φανεί αν θα σταματήσει τις εξελίξεις ή απλώς θα ρίξει λάδι στην φωτιά που ξέσπασε στην Μ.Ανατολή.
Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο βασικός στόχος δεν είναι το Κατάρ, αλλά το Ιράν. Και στο βάθος το Ισραήλ που κινεί -για άλλη μια φορά- αριστοτεχνικά τα νήματα...

 just had phone conversation w  Emir .Talked investments, trade&economy,praise existing cooperation. Read b/n the lines.