25 Ιουν 2017

ΕΤΣΙ για να μην ΞΕΧΝΑΜΕ ποιοι μας κυβερνουσαν..Οταν η μπογια αφαιρει εγκεφαλικη ουσια δεν περιμενεις να σωσουν τον λαο οι ανιδεοι..

Ο Δ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ειναι ο μεγας πολιτικος ανδρας (ο γνωστος ως Αργεντινος ζιγκολο κατα ΦΑΗΛΟ)που μια εποχη εκανε κουμαντο στον τοπο με τον Α.ΣΑΜΑΡΑ εκανε απιστευτες προτασεις χωρις να γνωριζει τι σημαινει....το καθε τι..

  1. 2.Ειδικότερα να έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν το δάνειο στην ίδια τιμή που θα το αγόραζε από την τράπεζα ένα fund. Είναι μια δίκαιη ρύθμιση
  2. 1.Ζήτησα εχθές να υπάρξει ειδική ρύθμιση για όσους έχουν "κόκκινα"στεγαστικά δάνεια,λόγω απρόβλεπτης και ανυπαίτιας μεταβολής συνθηκών.
Vasilis Tsialiamanis
Ο Δημήτρης Σταμάτης (πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής επικρατείας ΝΔ) πρότεινε
μέσω twitter να μπορεί ο δανειολήπτης να "αγοράσει" το δάνειό του, στην αξία που θα πουληθεί σε fund, αν ο ίδιος το επιθυμεί και έχει την οικονομική δυνατότητα. Ξεχνά όμως ο κ. Σταμάτης όσα έγραφα στο antinews o 2013 που ήταν Υπουργός. Επίσης η σημερινή ΝΔ μιλά για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν αναφέρει ότι στην Ελλάδα το υπόλοιπο του χρέους μετά τον πλειστηριασμό συνεχίζει να "ακολουθεί" τον δανειολήπτη. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και στη Γαλλία σε ειδικές περιπτώσεις, από όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Εκεί ισχύει το Αγγλοσαξωνικό δίκαιο και μετά τον πλειστηριασμό του υποθηκευμένου ακίνήτου, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν μπορεί να απαιτήσει το υπόλοιπο του χρέους αν αυτό δεν καλύφθηκε. Αυτή τη μεταρρύθμιση πρέπει να ζητήσει επιτακτικά η φιλελεύθερη ΝΔ αν θέλει να είναι πράγματι φιλελεύθερη, όπως επίσης και τη δυνατότητα του δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειο στην τιμή που το πουλά η τράπεζα σε fund.
Ακολουθεί το κείμενο στο antinews http://www.antinews.gr/action.read/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/-distress-funds-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-/2.15822