14 Ιουλ 2017

Αποκαλύπτουμε τη μεθόδευση διαγραφής του Πρόεδρου της Β1 Νομαρχιακής Δημήτρη Χατζηελένη στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΙΧΕ ενημερωθει ο πρωην προεδρος της Ν.Δ κος ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ γιατι ο Χατζηελενης ειναι Διευθυντης του γραφειου του?
Το εμαθε απο το διαδικτυο ο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ..?..ΕΙΝΑΙ δυστυχως η κατασταση στην Ν.Δ ΤΡΑΓΙΚΗ..δεν σεβονται τιποτα!!!

Προφανής η πολιτική σκοπιμότητα του στενού κύκλου διορισμένων που μεθόδευσαν τη διαγραφή του ιστορικού αιρετού καραμανλικού Προέδρου.
Με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στην ..
οποία παραπέμφθηκε αιφνίδια ο κ. Δημήτρης Χατζηελένης από τον Γραμματέα της Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθαιρέθηκε από τη θέση του αιρετού Προέδρου της Β1 ΝΟΔΕ και ανεστάλη για ένα μήνα η ιδιότητά του ως μέλους του Κόμματος.
Η απόφαση κατέπληξε τους πάντες γιατί η πολυετής εμπειρία του συγκεκριμένου στελέχους και οι επιτυχημένες εκδηλώσεις της Β1 ΝΟΔΕ και των τοπικών της (με φωτεινή εξαίρεση την Τοπική Καλλιθέας) δεν δικαιολογούν την απόφαση αυτή. Οι τακτικές συνεδριάσεις, οι απανωτές και επιτυχημένες πολιτικές εκδηλώσεις της Β1 ΝΟΔΕ δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι όχι μόνο ως καραμανλικός δεν είχε υπογράψει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά αποτελούσε και εμπόδιο στα σχέδια στενού κομματικού κύκλου για την άλωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Β Αθηνών με τον αποκλεισμό μη επιθυμητών υποψηφίων από ένα συγκεκριμένο κέντρο αποφάσεων που φωτογραφίζεται στην Απόφαση και αποτελείται από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στ. Κονταδάκη και τον Σύμβουλο του Προέδρου κ. Αθ. Νέζη (οι δύο τελευταίοι είναι διορισμένοι και όχι αιρετοί). Ποιος ξέρει πόσα ακόμα αιρετά στελέχη θα καρατομηθούν ακόμα για να πετύχουν τους στόχους τους.
Ο 51χρονος κ. Κονταδάκης είναι από το 2007 στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη  και αποτελεί έναν άνθρωπο ο πρόεδρος της ΝΔ εμπιστεύεται, καθώς του είχε αναθέσει την ευθύνη των οργανώσεων της ΝΔ στην κοινή τους γενέτειρα, την Κρήτη. Του ανέθεσε τη Γραμματεία Οργανωτικού πριν κάτι μήνες σε αντικατάσταση του κ Β Σπανάκη με τον οποίο ο κ Χατζηελένης διατηρούσε άριστες σχέσεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ΤΟΥ KALLITHEAPRESS το τελευταίο διάστημα μπαινόβγαινε επίμονα στο γραφείο του ένα μέλος του ΔΣ της ΤΟ Καλλιθέας το οποίο (προφανώς όχι χάριν της ενότητας, αφού έχει κάνει την Τοπική αλλά και το Δήμο Καλλιθέας άνω κάτω) διέδιδε εδώ και αρκετούς μήνες ότι ο κ Χατζηελένης θα απομακρυνθεί.
Στις τάξεις των εν ενεργεία βουλευτών, που γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του κ. Αυγενάκη, επικρατεί οργή και ο μόνος λόγος που δεν έχουν αντιδράσει δημόσια είναι διότι φοβούνται μη δώσουν αφορμή στον κ. Μητσοτάκη να τους πετάξει έξω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη συνέχεια από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας. Ανεπίσημα ωστόσο εξαπολύουν πυρά τόσο κατά του γραμματέα όσο και κατά της ηγεσίας. Η ένταση είναι πολύ μεγαλύτερη στις μεγάλες περιφέρειες, όπως η Β’ Αθηνών, το υπόλοιπο Αττικής και οι δύο του Πειραιά, όπου στις επόμενες εκλογές θα γίνει μεγάλη σφαγή μεταξύ των υποψηφίων της παράταξης.
Ο από πολλών ετών στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξ απορρήτων του, Θανάσης Νέζης θα είναι ο καταλύτης για την τελική σύνθεση τω ψηφοδελτίων. Και αυτό εξαιτίας της προσωπικής τους σχέσης.
Νίκος Παπαθανάσης: Είναι ο νέος γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Κυριάκου και μέλος της ΤΟ Καλλιθέας.
Ειδικότερα στη Β’ Αθηνών το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επιθυμεί (και θα επιδιώξει) να εκλέξει έξι-επτά στελέχη της απολύτου επιρροής τους, που θα κατέβουν μάλιστα για πρώτη φορά υποψήφιοι. Μεταξύ αυτών οι Κ. Κυρανάκης, Β. Ξυπολυτας,  Μ. Γραφάκος, Τ. Γαϊτάνης, Ν. Κωστόπουλος, Γ. Λοβέρδος κ.ά.
Οι νυν βουλευτές αλλά και υποψήφιοι που δεν πρόσκεινται στην ηγεσία έχουν ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς που γίνονται από τα κεντρικά και δεν κρύβουν την οργή τους. Προειδοποιούν δε ορισμένοι εξ αυτών, ότι θα αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο στις μεθοδεύσεις αυτές.
Παρά τα όσα κυκλοφορούν για το Μητρώο Στελεχών, στη ΝΔ δεν υπάρχει αντικειμενικό σύστημα επιλογής των υποψηφίων, αλλά επικρατεί συνήθως «ο εκλεκτός του εκλεκτού», καθώς αξιόλογες υποψηφιότητες συνθλίβονται ανάμεσα σε αποτυχημένους πολιτευτές, «ανύπαρκτους» βουλευτές και στους γόνους των «πολιτικών τζακιών». Και βέβαια πολλοί αναμένεται να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια απειλώντας ότι, αν δεν συμπεριληφθούν, θα μετακομίσουν σε άλλα δεξιά σχήματα που καραδοκούν.
Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «γενικό ξεκαθάρισμα» των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενώ ήδη έχουν προαναγγελθεί εκκαθαρίσεις που ήδη προκαλούν διαμαρτυρίες.
Αναστάτωση επικρατεί στις κομματικές οργανώσεις της περιοχής.  Ένα ακόμη μέτωπο έχει ανοίξει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με ευθύνη (και στην περίπτωση αυτή) της ηγεσίας.
Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα της Απόφασης:
«…Την επιβολή ως προσωρινού μέτρου, σύμφωνα με το Άρθρο 9 του Κανονισμού Πειθαρχικής Δικαιοδοσίας της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ, και ανεξαρτήτως της λείψεως σχετικών αποφάσεων επί του θέματος από άλλα αρμόδια όργανα του Κόμματος, την προσωρινή διαγραφή κ. Δημήτρη Χατζελένη, Πρόεδρου της ΝΟ.ΔΕ Β1 Αθηνών από μέλος της Ν.Δ, για χρονικό διάστημα ενός μηνός, επειδή παραβίασε το Άρθρο 5 § 1 και 2  β, γ του Κανονισμού Πειθαρχικής Δικαιοδοσίας της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας και σύμφωνα με το Άρθρο 5 § 4  του καταστατικού του Κόμματος.
Εις την εισήγηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής  μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι : α) << δεν έχει συγκαλέσει εδώ και 14 μήνες ούτε μία συνεδρίαση της Β1 ΝΟ.ΔΕ >> και <<ουδέποτε απέστειλε πρόσκληση προς τα μέλη της ΝΟ.ΔΕ >> και β) τους τελευταίους μήνες αλλά και κατά την ακρόαση της 4ης Ιουλίου, παρουσία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στ. Κονταδάκη, του Συμβούλου του Προέδρου κ. Αθ. Νέζη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Ι. Πατσογιάννη, αντιμετώπισε περιφρονητικά τις προσπάθειες του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και των άλλων στελεχών του Κόμματος για την ενεργοποίηση της ΝΟ.ΔΕ και την εξεύρεση λύσης σε κλίμα ενωτικό όπως λειτουργεί συνολικά το κόμμα, δημιουργώντας δυσλειτουργία της Κομματικής Οργάνωσης αλλά και παραβιάζοντας με τις ως άνω ενέργειες, το Άρθρο 8 §1 του Καταστατικού του Κόμματος και το Άρθρο 5 § 1 και 2 β, γ του Κανονισμού Πειθαρχικής Δικαιοδοσίας της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ.»
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kallitheapress η Νομαρχιακή Επιτροπή στην οποία ήταν Πρόεδρος ο Δημήτρης Χατζηελένης συνεδρίαζε κάθε μήνα και γι αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα πρακτικά της Νομαρχιακής στα οποία υπογράφουν όλα τα μέλη του Συμβουλίου της. Το διάστημα το οποίο είχε διατελέσει Πρόεδρος υπήρχε πρόγραμμα εκδηλώσεων με συμμετοχή της Β1 Νομαρχιακής με μόνη εξαίρεση την Καλλιθέα.
Η Απόφαση, δεν επικαλείται καν την ημερομηνία συνεδρίασης της Επιτροπής δεοντολογίας και παραγνωρίζει ότι οι προσκλήσεις σε συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ γίνονται πάντα τηλεφωνικά. Τέτοιες μεθοδεύσεις κάθε άλλο παρά το ενωτικό κλίμα το οποίο επικαλείται η Απόφαση υποστηρίζουν. Οι φράσεις που χρησιμοποιούνται στην Απόφαση δείχνουν την ύπαρξη προσωπικής εμπάθειας και σκοπιμότητας κατά του προσώπου του αιρετού Προέδρου της Β1 Νομαρχιακής και προσβάλλουν όλους όσους τον εξέλεξαν από την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο το Καταστατικό της.
Το ρεπορτάζ του kallitheapress