2 Ιουλ 2017

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΒΑΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – Είχε κάνει πλαστική προσώπου (φώτο)

βαρον1
Έπειτα από 30 χρόνια, η αστυνομία της Βραζιλίας κατάφερε τελικά να συλλάβει τον Λουίς Κάρλος ντα Ρόσα, έναν από τους πιο διαβόητους βαρόνους κοκαΐνης στη Νότια Αμερική.
O «Cabeça branca» (λευκό κεφάλι),
όπως είναι το προσωνύμιό του, διέφευγε επί χρόνια και χάρη στην πλαστική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, αλλάζοντας το πρόσωπό του. Τελικά όμως συνελήφθη στο Σορίσο, στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας.
Ο Ντα Ρόσα είχε αλλάξει το όνομά του σε Βίτορ Λουίς ντε Μοράες. Στην επιχείρηση για τη σύλληψή του μετείχαν 150 πράκτορες, ενώ υπό κράτηση τέθηκε και ο άνθρωπος που θεωρείται το δεξί του χέρι. Παράλληλα, κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, αεροσκάφη και πολλά άλλα αγαθά, συνολικής αξίας 10 εκατ. δολαρίων. Η περιουσία του, σύμφωνα με τις αρχές, ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια.
baronos
Η αστυνομία συνέκρινε παλιότερες φωτογραφίες του Ντα Ρόσα με αυτές του Μοράες και συμπέρανε ότι «πρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο. Ο άνδρας κατηγορείται ότι διηύθυνε ένα γιγαντιαίο δίκτυο παραγωγής και διακίνησης κοκαΐνης: σύμφωνα με την αστυνομία, κόκα καλλιεργείτο και υποβαλλόταν σε επεξεργασία στη Βολιβία, την Κολομβία και το Περού, πριν το τελικό προϊόν μεταφερθεί για να πουληθεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Ο Ντα Ρόσα κατηγορείται ακόμη ότι ήταν ένας από τους βασικούς προμηθευτές των εξαιρετικά βίαιων συμμοριών που ελέγχουν τις αγορές ναρκωτικών στις βραζιλιάνικες μεγαλουπόλεις.
βαρονοσ2
Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη ερχόταν στη χώρα με ελαφριά αεροσκάφη μέσω του εναέριου χώρου της Βενεζουέλας και κατέληγε σε απομονωμένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη δυτική Βραζιλία. Εκεί, κρυβόταν μέσα σε μυστικά διαμερίσματα ειδικά διαμορφωμένων φορτηγών.