7.7.17

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας: Ομάδες «νονών»» εκβίαζαν ιδιοκτήτες μαγαζιών στην Αττική


Δύο συμμορίες πωλούσαν προστασία σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και συνοικιακά κλαμπ και είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ..

Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής στην οποία συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί


Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και έχει ως στόχοτην την εξουδετέρωση κυκλωμάτων που εκβιάζουν ιδιοκτήτες καταστημάτων για την παροχή δήθεν προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα στη διάρκεια των στοχευμένων επιχειρήσεων της ασφάλειας έχουν συλληφθεί δώδεκα άτομα-Έλληνες και αλλοδαποί- ενώ εξετάζεται ο ακριβής ρόλος στις εγκληματικές οργανώσεις δεκάδων άλλων που έχουν προσαχθεί και εξετάζονται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των δώδεκα συλληφθέντων ήδη, είναι και τα δύο φερόμενα ως αρχηγικά στελέχη, που κατηύθυναν τις δράσεις δύο ομάδων. Ο ένας από τους αρχηγούς είναι παλαιός γνώριμος της ασφάλειας καθώς έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα...

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο συμμορίες πωλούσαν προστασία σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και συνοικιακά κλαμπ και είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική: από τη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα, μέχρι την Κηφισιά και το Περιστέρι.