31 Ιουλ 2017

Απίστευτες ζημιές σε αεροπλάνα προς Κωνσταντινούπολη από το χαλάζι

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε αεροπορικές ιστοσελίδες αποκάλυψαν μία άλλη διάσταση της χαλαζόπτωσης που έπληξε την Τουρκία μετά από τις ελληνικές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Αεροπλάνα που κινούνταν προς την Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν μέσα στην περιοχή της χαλαζόπτωσης και ..υπέστησαν καταστροφές όπου προς στιγμή κάποιοι επιβάτες σκέφτηκαν ότι θα συντριβούν.

Συνολικά 13 πτήσεις άλλαξαν πορεία μακριά από την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Στην πτήση 969 των Τουρκικών Αερογραμμών το πάτωμα γέμισε νερά καθώς κατέβαιναν προς το αεροδρόμιο του Τσανάκαλε με ραγισμένο παράθυρο στο πιλοτήριο και ζημιές μπροστά.

Αλλά όποιες ζημιές και υπέστη αυτή η πτήση και άλλες πτήσεις καμμία δεν ήταν όπως της KK1010 της εταιρίας Atlas Global. Το κάλυμμα του ραντάρ στο ρύγχος του αεροπλάνου κυριολεκτικά μπήκε μέσα από τις δυνάμεις πίεσης λόγω της κρούσης με το χαλάζι.

Κατά πάσα πιθανότητα οι μεγαλύτερες ζημιές έγιναν σε αεροπλάνα που πετούσαν σε πορεία που τα έφερνε σε μετωπική σύγκρουση με τη ροή της χαλαζόπτωσης ενώ άλλα με διαφορετική γωνία «σύγκρουσης», δεν δέχτηκαν όλη τη σφοδρότητα της ροής. Υπήρχαν και ζημιές στο έδαφος όταν οχήματα προσέκρουσαν σε αεροπλάνα.