31 Ιουλ 2017

Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Αττικής - Μάχη με τον αέρα και τις φλόγες!

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο βρίσκονται 50 πυροσβεστες με 20 οχήματα, 7 εθελοντικά οχήματα, 12 υδροφόρες Δήμων, 20 άτομα πεζοπόρο και δίνουν μάχη με τη φωτιά ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα ενώ ένα πέμπτο ελικόπτερο συντονίζει την επιχείρηση.

2/2 …50 πυροσβέστες με 20 οχήματα 7 εθελοντικά οχήματα, 12 OTA, 20 άτομα πεζοπόρο, 5 Ε/Π & 1 Ε/Π συντονιστικό.
Στην περιοχή επικρατεί δυνατός αέρας - 5 με 6 μποφόρ- που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις 18:30 η φωτιά ήταν σε απόσταση 1 με 1,5 χιλιόμετρου από τα σπίτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr, η μεγάλη μάχη των πυροσβεστών δίνεται στην περιοχή Γαλανέικα στη Σαρωνίδα, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται η φωτιά, μέσα από χαράδρες και δύσβατες περιοχές.
Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται "πολύ υψηλός" τόσο σήμερα όσο και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Φωτογραφία από αναγνώστη του newsIT.grΦωτογραφία από αναγνώστη του newsIT.gr
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λουκά, Δήμαρχο Λαυρίου και τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αν πέσει η νύχτα και οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να "πιάσουν" τη φωτιά, οι φλόγες θα μπουν μέσα στη Σαρωνίδα.
Στις 18:20 το απόγευμα η φωτιά έφτανε σε κοντινή απόσταση από τα σπίτι - Εικόνα από ΣΚΑΪΣτις 18:20 το απόγευμα η φωτιά έφτανε σε κοντινή απόσταση από τα σπίτι - Εικόνα από ΣΚΑΪ

 http://www.newsit.gr/