13 Ιουλ 2017

Σήμερα κηδεύεται ο Κώστας Δόλογλου

Στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί σήμερα ο Κώστας Δόλογλου, συνοδεία των οικείων του, αλλά και πλήθους κομματικών στελεχών της Ν.Δ τόσο από την Αθήνα όσο και από την επαρχία. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην...
Παναγιά Μαρμαριώτισσα (Σοφοκλή Βενιζέλου & Παναγιάς Μαρμαριώτισσας 70) στο Χαλάνδρι. Ο Κώστας Δόλογλου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών, περίπου στις 10 και μισή χθες το πρωί, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, έχοντας διαγνωσθεί με όγκο στο συκώτι. Ηταν η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 7 ετών, που κλήθηκε να δώσει μια δύσκολη όσο και άνιση μάχη με τον καρκίνο, χωρίς αυτή τη φορά να μπορέσει να βγει νικητής. 

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην γαλάζια παράταξη, όχι μόνο στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας, αλλά και μεταξύ των λεγόμενων μεσαίων και κατώτερων στελεχών του μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο άλλωστε και ο ίδιος, με ιδιαίτερη σεμνότητα, είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών έχοντας, μεταξύ άλλων, περάσει από την ΟΝΝΕΔ, το Εκτελεστικό Γραφείο και το Διαγραμματειακό του κόμματος. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι ο εκλιπών διατηρούσε στενούς οικογενειακούς δεσμούς με την οικογένεια Καραμανλή, καθότι πρώτος ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την πλευρά της μητέρας του, κάτι το οποίο ο ίδιος απέφευγε να χρησιμοποιεί ή να αναφέρει προς τα έξω. Για περισσότερο από 40 χρόνια πρόσφερε σημαντικά τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στη δημόσια διοίκηση την οποία υπηρέτησε μέχρι και το θάνατό του, από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου στη ΔΕΗ. Η πολιτική διαδρομή του θα ταυτισθεί σε μεγάλο βαθμό με εκείνη του Κώστα Καραμανλή, όσο και μετέπειτα με αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον οποίο άλλωστε συνδέονταν με μακρόχρονη και στενή φιλία.

Συλλυπητήρια
 Ιδιαίτερα έντιμος, προσηνής στον κόσμο που απευθύνονταν σε αυτόν με όποια ιδιότητα και εάν διέθετε, είχε καταφέρει να κερδίσει τη συμπάθεια και την αναγνώριση όχι μόνο μεταξύ του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μεταξύ των ανθρώπων με τους οποίους βρέθηκε δίπλα δίπλα στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα όπου κυρίως σταδιοδρόμησε. Σύσσωμος ο κόσμος της γαλάζιας παράταξης έσπευσε ευθείς εξαρχής να δώσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για την απώλειά του. «Αποχαιρετούμε έναν πιστό μαχητή της Νέας Δημοκρατίας. Υπηρέτησε την παράταξή μας από καίριες θέσεις και πρόσφερε στα κοινά από θέσεις ευθύνης, που επάξια κατέκτησε. Διακρινόταν πάντα για το ήθος, την ευγένεια, τη βούλησή του για προσφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Ευ. Μειμαράκη, με τον οποίο ο εκλειπών είχε στενή συνεργασία για αρκετά χρόνια, ήδη από την εποχή που ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ, κατείχε το θώκο του γραμματέα του κόμματος. Συνεργασία η οποία συνεχίστηκε και όταν ο κ. Μειμαράκης ανέλαβε το θώκο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2006. «Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια του πολυαγαπημένου φίλου, πολύτιμου συνεργάτη και συμμαχητή Κώστα Δόλογλου. Υπήρξε ακούραστος αγωνιστής της παράταξης, άξιος πρεσβευτής των αρχών και των αξιών της και σε όλη του τη ζωή πορεύτηκε με ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και υπόδειγμα οικογενειάρχη. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όλους μας. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του εξέφρασε, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης, αναφέροντας πως «ο Κώστας Δόλογλου ήταν κόσμημα για την οικογένεια της ΔΕΗ και με τη στάση και τη συνολική προσφορά του υπηρέτησε κατά τον βέλτιστο τρόπο το δημόσιο συμφέρον».

Ο Κωνσταντίνος Δόλογλου είχε γεννηθεί το 1957. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Ήταν οικονομολόγος και λογιστής φοροτεχνικός Α' τάξεως με πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων καθώς και στην οικονομική διαχείριση μεγάλων μονάδων. Σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και του τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είχε εργαστεί εργασθεί σε θέσεις ευθύνης τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα και είχε διευθύνει υπηρεσίες ΝΠΙΔ, υπηρεσίες του Δημοσίου, υπηρεσίες ΔΕΚΟ και το σύνολο Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης..
Διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της ΔΕΗ (Σύμβουλος Διοίκησης), Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ με υπηρεσίες σ' ολόκληρη την επικράτεια για την εξυπηρέτηση 60.000 ασφαλισμένων στους κλάδους ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αρμοδιότητα σε θέματα πολιτικής εθνικής άμυνας και επιτελικού σχεδιασμού, Οικονομικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής και Έπαρχος Ικαρίας. Είχε εμπειρία σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, προγραμμάτων ΚΠΣ και ΕΣΠΑ, διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και φορολογικής, εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Υπήρξε αιρετό μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλανδρίου, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας.