16 Ιουλ 2017

«Άρωμα» μαφιόζικης εκτέλεσης στον Γέρακα

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μνήμες από περασμένες ιστορίες ξυπνά η δολοφονία του 59χρονου άνδρα στον Γέρακα, ο οποίος, όπως έγραψε το zougla.gr, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 15.00 του μεσημέρι του

Σαββάτου μέσα στο αυτοκίνητό του στη συμβολή των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων. 
​Και αυτό γιατί το θύμα είναι -όπως προέκυψε από την ταυτοποίηση- πατέρας του 22χρονου που βρίσκεται στη φυλακή για την ανθρωποκτονία νεαρού φοιτητή στην Πεντέλη που έγινε τον Μάιο του 2016Και αυτό γιατί το θύμα είναι -όπως προέκυψε από την ταυτοποίηση-  ήταν πατέρας του 22χρονου που βρίσκεται στη φυλακή για την ανθρωποκτονία νεαρού φοιτητή στην Πεντέλη που έγινε τον Μάιο του 2016. Διαπίστωση που κάνει ορισμένους να συζητούν περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών χωρίς, ωστόσο, πέρα από τη συγγενική σύνδεση, να υπάρχει -μέχρι στιγμής- άλλο στοιχείο που να οδηγεί προς αυτό το συμπέρασμα. 

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του 20χρονου φοιτητή είχε βρέθει πρωινές ώρες της 14ης Μαΐου σε χωματόδρομο παραπλεύρως του περιφερειακού δρόμου Πεντέλης-Νέας Μάκρης στη θέση Άγιος Πέτρος. 

Όσον αφορά τώρα στην δολοφονία του 59χρονου πατέρα, ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι δέχθηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι και δύο στην ωμοπλάτη. 

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το θύμα πυροβολήθηκε στη θέση του οδηγού από πίσω. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν κάλυκες στο σημείο κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι ο δολοφόνος χρησιμοποίησε περίστροφο. 

Ο 59χρονος φέρεται είχε σταθμεύσει στο σημείο το αυτοκίνητο του και πέρασε απέναντι την λεωφόρο Μαραθώνος, όπου ψώνισε σε κατάστημα και επέστρεψε.

Ο 59χρονος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές και οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα τις επαφές και τις δραστηριότητες του θύματος.



Η δολοφονία του 20χρονου φοιτητή στην Πεντέλη 


Ο 22χρονος γιος του θύματος ομολόγησε τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας, Θοδωρή Γαλαζούλα. 

Ο Θ. Γαλαζούλας εξαφανίστηκε στις 8 Μαΐου του 2016 από το σπίτι της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά – ο ίδιος διέμενε στους Αμπελόκηπους- και εντοπίστηκε νεκρός έξι ημέρες αργότερα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη. 

Ο δράστης, που τον είχε πυροβολήσει με καραμπίνα, αφαίρεσε από το θύμα το κινητό του τηλέφωνο αλλά και έναν μικρό υπολογιστή που είχε πάντα μαζί του.  



Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. του είχαν παρουσιάσει ένα βίντεο, τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του με το θύμα και την ταυτοποίηση των φυσιγγίων που είχε στο σπίτι του με τους κάλυκες που είχαν βρεθεί δίπλα ​Υπό το βάρος όλων αυτών των στοιχείων, ο νεαρός «λύγισε» και ομολόγησε την πράξη του
«Η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε. Πήγα να δω τι συνέβη και εκπυρσοκρότησε δύο φορές ακόμη», υποστήριξε ο δράστης κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, μετά τη δολοφονία πέταξε το κυνηγετικό όπλο σε σάκο σκουπιδιών στην περιοχή Κοντόπευκο της Αγίας Παρασκευής. 

ζουγκλα